Dit is de eerste YouTuber met 100 miljoen abonnees

Een mijlpaal in social media-land

PewDiePie
John LamparskiGetty Images

Zijn video's zijn miljoenen keren bekeken (in totaal bij elkaar zelfs 23 miljard keer) en ook op Instagram is hij met bijna 20 miljoen volgers razend populair. We hebben het hier over vlogger PewDiePie, die zichzelf met 100 miljoen abonnees de grootste YouTuber ter wereld mag noemen.

Eerste YouTuber met 100 miljoen abonnees

De strijd om de 100 miljoen volgers ging al lange tijd tussen PewDiePie, die bekend werd door zijn gamevideo's, en het Indiase platenlabel T-Series. Beide kanalen stevenden op de 100 miljoen volgers af, en gingen daarin zichtbaar de strijd met elkaar aan. Zo riep PewDiePie de slogan Subscribe to PewDiePie in het leven. De leus werd overal gedeeld, totdat de 'lollige' wedstrijd een schokkende wending kreeg. De schutter die in maart dit jaar een aanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waardoor vijftig mensen om het leven kwamen, nam tijdens de aanslag een video op waarin hij ook de slogan riep. De Zweedse Felix Kjellberg (29), zoals de YouTuber echt heet, zei het afschuwelijk te vinden dat zijn naam met zo'n verschrikkelijke gebeurtenis in verband werd gebracht, zette na die gebeurtenis meteen een punt achter de 'wedstrijd' en riep zijn volgers op nooit meer de leus te gebruiken.

PewDiePie
Inmiddels is het Kjellberg dus toch gelukt om de 100 miljoen abonnees binnen te slepen. Hij is daarmee de eerste YouTuber die dat doet. De overwinning heeft waarschijnlijk te maken met de intens populaire video's van de YouTuber waarin hij de game Minecraft speelt. Daar is Kjellberg, op veler verzoek van zijn volgers, een paar maanden geleden pas mee begonnen. Op Twitter feliciteert YouTube PewDiePie met de mijlpaal.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs