Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen in de zaak van Imanuelle Grives

De actrice komt voorlopig nog niet vrij

Imanuelle Grives
Anadolu AgencyGetty Images

De voorlopige hechtenis van Imanuelle Grives is door de rechtbank in Antwerpen verlengd. Dat betekent dat de actrice voorlopig nog in de Belgische gevangenis moet blijven, totdat haar zaak inhoudelijk wordt behandeld. Wanneer dat precies is, heeft de rechtbank nog niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk gaan daar nog weken overheen.

Imanuelle Grives voorlopig nog vast

De reden voor de verlenging heeft te maken met het festivalseizoen, dat momenteel nog steeds gaande is. Omdat Imanuelle is opgepakt op een festival, heeft de raadkamer in Antwerpen besloten om de actrice nog langer vast te houden. Het is nog niet duidelijk of de actrice in hoger beroep gaat tegen het besluit van de rechtbank. Dat zal ze samen met haar advocaat beslissen, die momenteel op vakantie is. Om die reden werd de actrice vandaag bijgestaan door een vervanger, Luk Delbrouck.

Opgepakt op Tomorrowland
Imanuelle Grives werd op 21 juli aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland met xtc- en amfetaminepillen, MDMA, cocaïne en ketamine. De actrice zegt zelf de drugs te hebben verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol, maar die verklaring gelooft het Belgische OM niet volledig. Vandaag kwam Delbrouck terug op die verklaring. Zo zou de advocaat gezegd hebben dat het niet de enige beweegreden van de actrice was om te handelen in de drugs. Wat de andere reden dan zou zijn geweest, houdt hij op de vlakte, schrijft een verslaggever van AD, die in de rechtbank aanwezig was.

Nog meer drugs gevonden
Nadat Imanuelle werd opgepakt op het festival, werd er nog meer drugs gevonden in het Airbnb-appartement waar ze sliep. Volgens Delbrouck zou die voorraad drugs niet bedoeld zijn voor het tweede weekend Tomorrowland, wat de rechtbank wel vermoedt, omdat de actrice alleen naar het eerste festivalweekend zou gaan. De advocaat laat tot slot weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de actrice.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs