Justin Bieber open over zijn moeilijke jeugd en drugsverleden

Hij deelt een uitgebreide tekst op Instagram

justin-bieber
Jason MerrittGetty Images

Nineties kids zagen allemaal hoe Justin Bieber op dertienjarige leeftijd ontdekt werd door zijn manager Scooter Braun. Sindsdien is hij uitgegroeid tot misschien wel de populairste tienerster ooit. Inmiddels is hij 25 jaar oud en blikt hij terug op zijn jeugd, waarin hij naar eigen zeggen "alle slechte beslissingen maakte die je maar kunt maken." Op Instagram vertelt Justin uitgebreid over zijn jongere jaren en welke impact alle bekendheid op zijn leven had.

Justin Biebers open Instagrampost over zijn periode als kinderster

“Is het je opgevallen dat een hoop kindersterren slecht terechtkomen," schrijft Justin. "Er wordt een bizarre hoeveelheid druk en verantwoordelijk op zo'n kind gelegd, van wie de hersens, emoties en voorste hersenhelft (besluiten maken) nog niet helemaal ontwikkeld zijn.”

De zanger legt uit hoe dat voor hem was. “Ik ging van een 13-jarige jongen uit een klein dorpje naar iemand die van alle kanten geprezen werd. Miljoenen mensen vertelden me dat ze van me hielden en hoe geweldig ik was. Als je dat keer op keer te horen krijgt, ga je dat zelf ook geloven."

Wanneer je alles hebt

Hij gaat verder: "Iedereen deed alles voor me, dus ik leerde nooit om verantwoordelijk te zijn. Ik was achttien, zonder vaardigheden die bruikbaar zijn in de echte wereld, met miljoenen dollars en toegang tot wat ik maar wilde. Dat is een enge situatie." De 25-jarige vertelt dat hij alles had, maar nog steeds niet gelukkig was.

"Op het moment dat ik twintig was, had ik iedere slechte beslissing gemaakt die je maar kunt bedenken," schrijft hij. "Ik ging van de meest geliefde persoon naar de meest belachelijk gemaakte, veroordeelde en gehate persoon ter wereld."

Drugsverleden

Hij vertelt dat hij niet trots is op die periode van zijn leven: "Ik begon op mijn negentiende met harddrugs en maakte al mijn relaties kapot. Ik was gepikeerd, boos en respectloos tegenover vrouwen. Ik distantieerde me van iedereen die van me hield en verborg me achter een schim van mezelf. Ik dacht dat ik dat nooit meer zou kunnen veranderen, en het heeft me jaren gekost om die relaties weer op te bouwen."

Inmiddels vindt hij steun in zijn vrouw Hailey, zijn geloof en in zijn vrienden en familie. Hij geeft iedereen die het moeilijk heeft een boodschap mee: "Wanneer je alles tegen je lijkt te hebben, blijf dan vechten."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs