Little Mix-zangeres Jesy Nelson openhartig over zelfmoordpoging

“Ik kon de pijn fysiek niet meer aan,” vertelt ze

little-mix-mtv-ema-2018
Gareth Cattermole/MTV 2018Getty Images

Anno 2019 is (bijna) iedereen online. Allemaal leuk en aardig, je oud-collega's bevrienden op Facebook of je favoriete celebrities volgen op Instagram. Maar het digitale tijdperk zorgt ook voor een hoop gepest, met extreme gevolgen. Little Mix-zangeres Jesy Nelson weet daar alles van. In de nieuwe documentaire Jesy Nelson: Odd One Out vertelt de Britse dat ze een einde probeerde te maken aan haar leven.

Nieuwe BBC-documentaire Jesy Nelson: Odd One Out

Aan The Guardian vertelt Jesy hoe de dag dat ze The X Factor won allesbehalve de beste dag van haar leven was. Op het moment dat Little Mix er met de winst vandoor ging, was de eerste Facebook-reactie die Jesy zag: "Je bent het lelijkste geval dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Je verdient het niet om in deze girlband te zitten. Je verdient te sterven."

Depressie
De eerste twee jaar na de finale, werd Little Mix steeds populairder, maar ging het voor Jesy van kwaad tot erger. Ze werd depressief, kreeg een eetstoornis, kon uiteindelijk niet meer leven met alle haat en deed een zelfmoordpoging.

“Ik werd iedere dag wakker, keek dan op Twitter en ging op zoek naar het ergste dat er over me gezegd werd,” vertelt Jesy. “Ik zocht op 'Jesy dik' of 'Jesy lelijk' en keek wat er verscheen. Soms zocht ik alleen op 'Jesy' en verschenen er al genoeg vreselijke dingen over me. Iedereen zei dat ik het moest negeren, maar het was als een verslaving.”

Eetstoornis
De zangeres vertelt dat ze stopte met eten op de dagen vóór een videoshoot of tv-verschijning. “Ik hongerde mezelf uit. Ik dronk vier dagen lang alleen maar cola light. Op het moment dat ik een beetje duizelig werd, at ik een pakje ham omdat ik wist dat er geen calorieën inzaten. Daarna at ik aan één stuk door en haatte ik mezelf.”

Fatshaming
Op het moment dat Little Mix in 2013 opnieuw bij The X Factor optrad met hun nieuwe single, was Jesy behoorlijk afgevallen. De Britse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins zag nog steeds genoeg reden om de zangeres publiekelijk te fatshamen.

“Mixverpakking heeft nog steeds een dikkertje in de schappen. Minder Little Mix, meer Pick 'n Mix [red. als je verschillende zoetigheden kunt kiezen],” tweette ze, waarbij ze doelt op het verschil tussen Jesy en de andere Little Mix-bandleden.

Zelfmoordpoging
“Ik kon de pijn fysiek niet meer aan,” vertelt Jesy. Dat is het moment dat ze uit het leven wilde stappen. Ze overleefde het gelukkig en gooide later het roer om. “Het was een lang en zwaar proces, want ik wilde mezelf niet helpen. Op het moment dat ik Twitter verwijderde, veranderde alles voor me. Ik voelde me langzaam maar zeker weer normaal.”

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De documentaire is te zien op BBC en verschijnt op 12 september.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs