Rimon: 'Ik wil een tegengeluid bieden met mijn muziek'

Haar muziek weet mensen te raken

Black, Clothing, White, Dress, Fashion, Ruffle, Gown, Victorian fashion, Shoulder, Costume design,
Robin van der Schaft

De 21-jarige Rimon baant met haar eerste EP haar weg door de internationale hiphop en soul scene. Met haar eigenzinnige muziek en kunstzinnige video’s weet ze mensen te raken.

'Ik pin mij niet vast aan een muziekgenre'

“Ik pin mij niet vast aan een muziekgenre. Mijn muziek is heel divers, er komen verschillende muziekelementen terug in een nummer. Ik noem het neo-soul. Ik schrijf vaak over de liefde, eigenlijk over alles wat zich afspeelt in mijn leven. Als ik me vandaag verdrietig voel en een andere dag juist heel opgewekt, dan moet zich dat ook kunnen uiten in mijn muziek. Ik zie het als een tegenbeweging, tegen wat er op dit moment op muzikaal gebied gebeurt. Veel moderne muziek klinkt voor mij hetzelfde en voelt vaak zielloos. Het gaat alleen maar over verkoopcijfers, trending topics en viral gaan: allemaal externe factoren die helemaal niks te maken hebben met de muziek zelf. We lijken slachtoffer te worden van muzikale massaproductie."

"Ik wil een tegengeluid bieden. Ook met mijn video’s probeer ik iets anders te doen, iets wat raakt. In expressieve beelden kan ik meer vertellen over de muziek die ik maak, een sfeer neerzetten. Ik heb die vrijheid ook, want ik sta niet onder contract bij een platenlabel. Ik doe alles samen met mijn vrienden, zij ondersteunen mij in regie, styling en productie van mijn muziek en video’s. Het is een collectief genaamd ‘Alle$’. Mijn ultieme doel is dat mensen zich verbonden kunnen voelen met mijn muziek, want de allermooiste muziek die ik in mijn leven heb gehoord, zijn nummers die echt iets in mij los maakten. Toen ik een tiener was, had ik niet veel rolmodellen om me aan op te trekken. Wanneer andere meisjes mij zien en geloven dat zij ditzelfde kunnen bereiken, vooral als vluchteling en donker meisje, dan is mijn ultieme doel bereikt. Stel je voor dat deze tendens zich doorzet en dat over vijftien jaar opeens een heel grote groep vrouwen het gaat proberen in de internationale muziekwereld, hoe tof zou dat zijn?!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs