Tabitha: 'Vrouwen zijn hier niet om de man te pleasen'

Tabitha over haar muziek en feminisme

Clothing, Fashion model, Leather, Beauty, Jacket, Fashion, Photo shoot, Outerwear, Leather jacket, Model,
Robin van der Schaft

Tabitha (28) tekende op haar vijftiende haar eerste contract en brak in Nederland door met haar nummer ‘Is dit over’ in samenwerking met Ronnie Flex. Niet veel later bracht ze haar tweede EP uit, met een krachtige boodschap.

Tabitha over haar muziek en feminisme

"Muziek is voor mij heel therapeutisch. Mijn allereerste EP heet ‘Gevonden in verdwalen’ en tijdens het schrijven heb ik veel ervaringen kunnen verwerken en achter me gelaten. Mijn nummers zijn eigenlijk gerecyclede gevoelens. Want wat voor jou een les
is geweest en waar jij klaar mee bent, daarmee kan een ander zijn traject beginnen. Mannen zijn vaak beter vertegenwoordigd in deze muziekscene en dat kan denigrerende gevolgen hebben voor vrouwen, zowel in tekst als in beeld. De boodschap die ik wil meegeven met mijn muziek is dat je je als vrouw krachtig mag voelen. Ik ben een vrouw en ik ben er trots op. Ook al is dit iets waar mannen vaak bang voor zijn, het is geen excuus om het dan maar niet te zijn en de man te pleasen. Je mag als vrouw krachtig zijn, je mag dominant zijn, je mag weten wat je wilt. En als een man dat niet aankan, dan is hij niet de man voor jou."

'Ik ben een vrouw en ik ben er trots op. Ook al is dit iets waar mannen vaak bang voor zijn'

"Ik word sterk geleid door mijn gevoel in mijn muziek. Ik kan het twerkende meisje zijn dat losgaat op het nummer ‘Bam bam’, maar ik kan ook de gekwetste ziel zijn die haar vader is verloren bij het nummer ‘De tijd is voorbij’. Dat vind ik ook het mooie aan een vrouw, die veelzijdigheid. Dit hoor je ook terug in mijn muziek – ik beperk me niet tot één genre, dat is niet realistisch."

"De echte boodschap in mijn muziek is eigenlijk dat je van jezelf moet houden om gelukkig te kunnen zijn, want daar begint het. Als jonge meisjes deze foto’s zien, zullen ze me waarschijnlijk heel sterk vinden overkomen. Als ze echter deze tekst lezen, komen ze erachter dat ik ook slechtere dagen heb, dat ik in therapie zat en dat ik angstaanvallen heb gehad. Ondanks deze moeilijke periodes kun je nog steeds die krachtige vrouw zijn. Tijdens het maken van mijn nieuwe EP heb ik het ook moeilijk gehad, en toch moet ik dan voor mezelf een soort superwoman zijn om me erdoorheen te helpen. Ik hoop dat iedere vrouw die superkracht voor haarzelf creëert, om door moeilijkere periodes heen te komen. Voor mij is dit een stukje van de vrouw waar niemand aan mag komen en vrouwen moeten leren dit voor zichzelf te bewaken. Het structureel hanteren van die grenzen in zowel mijn privé- als professionele leven is voor mij nu net als ademhalen. Ik ben heel blij en trots dat ik dat heb gedaan."

Tabitha zwanger

Deze week deelde de zangeres heel leuk nieuws op Instagram: Tabitha kondigde aan in verwachting te zijn van haar eerste kind. De mommy to be deelde een foto van haar en haar vriend Mauron Vlaar, waarbij hun handen op haar buik rusten. Bij de foto deelt Tabitha de Engelse tekst: "From love you were created, with love you will grow. In love we’ll be waiting, to forever hold you close.” De toekomstige ouders hebben nog niet gedeeld wanneer ze het kindje verwachten en wat het geslacht is. Je leest hier alles over Tabitha's zwangerschap.

Glamour bestellen

Het interview met Tabitha verscheen eerder in Glamour. Ook deze maand ligt er weer een nieuw nummer in de winkels: het XXL-Beauty Issue. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online! Wil jij iedere maand het leukste blad van Nederland op je deurmat krijgen? Meld je dan aan als abonnee, en mis nooit meer een editie van Glamour.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs