Quesswho: 'Ik laat me niet vertellen welke muziek ik moet maken'

2019 belooft een goed jaar te worden voor zangeres Quesswho

Clothing, Brown, Sleeve, Shoulder, Textile, Joint, Khaki, Style, Collar, Boot,
Robin van der Schaft

Als new kid on the block werkte zangeres Quesswho (23) onder meer samen met Mr. Polska, Ronnie Flex en Dio. Afgelopen jaar bracht ze haar eerste EP uit, waarin ze met haar eigen verhaal anderen wil ondersteunen.

'Ik laat me niet vertellen welke muziek ik moet maken'

“Van jongs af aan kwam ik vaak in mijn peetvaders succesvolle muziekstudio Cruise Control, in Amsterdam. Daar heb ik geleerd dat je met hard werken je doelen in de muziekwereld kunt bereiken. Het geloof in mezelf is voor mij cruciaal geweest om te komen waar ik nu ben. Ik haal hiervoor veel inspiratie uit mijn levenservaring, wat zich vertaalt in mijn muziek. Het laatste nummer op mijn nieuwe EP gaat erover hoe mijn platenmaatschappij me voor mijn gevoel niet serieus nam, dat mijn vader opnieuw werd opgepakt en over mijn depressie, waarmee ik destijds worstelde. Alle boosheid en frustratie zitten in dat nummer. Ik ben een vrij open en sociaal persoon, maar ik kan ook heel rustig en op mezelf zijn. Mensen denken vaak dat ik alleen een vrolijke en grappige kant heb, maar dan komen ze er via mijn muziek achter wat ik heb meegemaakt.

Ik hoop dat ik met mijn muziek mensen kan helpen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt. Ik heb een achter- grond met jeugdzorg en heb daar- door met veel mensen over mijn moeilijkheden gesproken. Ook heb ik geleerd met vervelende gebeurtenissen om te gaan. Ik krijg vaak te horen dat mensen het knap vinden dat ik met mijn heftige verleden zo ver ben gekomen."

'Ik krijg vaak te horen dat mensen het knap vinden dat ik met mijn heftige verleden zo ver ben gekomen'

"Maar ik hoef geen extra schouder- klopje omdat ik erover kan praten. Ik vind dat mensen zoals ik zich moeten laten horen, zodat anderen weten dat ze niet alleen zijn. Ik weet ook hoe belangrijk het is om elkaar te steunen en een rolmodel te hebben. Cardi B en ik volgen elkaar bijvoorbeeld op Instagram en af en toe laat ze weten hoe cool ze mijn muziek vindt, dat vind ik natuurlijk supertof. Ik laat me niet vertellen wat voor muziek ik moet maken. Naast mijn muziek heb ik nog een andere baan om rond te kunnen komen; ik geef niet op. Ik ben vrij spiritueel, wat me veel houvast geeft, en ik ben ervan overtuigd dat iedereen krijgt wat hij verdient. Ik geloof heel erg in wie goed doet, goed ontmoet. Ik wil mezelf niet vergelijken met andere artiesten en me daardoor onzeker gaan voelen. Dat kost te veel onnodige energie die je beter in je eigen muziek kunt investeren. Zo wil ik me bijvoorbeeld meer gaan focussen op poëzie om meer verdieping te creëren in mijn teksten."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs