Demi Moore vertelt: "Mijn moeder liet me verkrachten voor geld"

De actrice is open over haar zware jeugd in haar nieuwe biografie

demi-moore
Andrew TothGetty Images

Door de jaren heen heeft Demi Moore haar stempel gedrukt in de filmwereld. Ze verscheen in (klassieke) kaskrakers als Ghost, Indecent Proposal en G.I. Jane. Vóór ze succesvol was, zag haar leven er heel anders uit. In haar nieuwe boek Inside Out doet de actrice een boekje open over haar zware jeugd. Ze vertelt onder andere hoe ze als kind verkracht is, terwijl haar moeder dat toeliet.

Demi Moore open over zware jeugd in biografie Inside Out

De 56-jarige vertelt in haar biografie hoe ze opgroeide in een onveilige situatie. Toen Demi een tiener was, deed haar moeder meerdere keren een zelfmoordpoging. Haar ouders kampten op dat moment allebei met een alcoholverslaving. Na een paar jaar bleek dat Demi's vader niet haar biologische vader was, waarna hij vertrok.

Verkracht
Demi bleef vervolgens alleen achter met haar instabiele moeder, die haar kind 's avonds meenam naar de bar. Op zo'n avond kwam de 15-jarige Demi thuis en stond er een oudere man in het appartement te wachten. Het was een bekende van haar moeder, die met een sleutel binnen was gekomen, vertelt Demi in het boek. Op dat moment werd de toenmalige tiener verkracht door de man. De woorden die hij vervolgens zei, zijn de actrice altijd bijgebleven: "Hoe voelt het om uitgehoerd te worden voor 500 dollar?"

Moeder
In haar boek noemt Demi haar moeders daad een "verschrikkelijk verraad." In de talkshow Good Morning America vraagt een presentatrice aan de 56-jarige of ze denkt dat haar moeder haar 'verkocht' heeft. "Als ik diep in mijn hart kijk, denk ik van niet," vertelt Demi. "Ik denk niet dat het een directe uitwisseling van 'een product' voor geld was. Maar ze heeft hem wel die toegang gegeven en mij in die positie gezet."

Acteren
Na het verschrikkelijke incident stopte Demi met haar middelbare school, liet ze haar moeder achter en ging ze op zichzelf wonen. Zonder enige ervaring, besloot ze audities te doen in de acteerwereld. Uiteindelijk kreeg ze haar doorbraak: op haar negentiende was ze voor het eerst te zien in het Amerikaanse tv-programma General Hospital. In de jaren daarna wist ze de ene na de andere grote rol binnen te slepen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs