James Franco aangeklaagd voor seksueel misbruik

Twee vrouwen beginnen een rechtszaak tegen hem

james-franco
Dimitrios KambourisGetty Images

De Amerikaanse acteur James Franco werd twee jaar geleden door vijf verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Twee van die vrouwen hebben inmiddels actie ondernomen: Franco is officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik. Dat laat NOS weten.

Oud-studentes klagen James Franco aan voor seksueel misbruik

De twee vrouwen zijn voormalige studentes vande 41-jarige James Franco, die een acteerschool in Los Angeles heeft. De vrouwen beweren dat de Why Him?-acteur zijn macht als docent misbruikte.

Masterclass seksscènes

Franco zou de twee oud-studentes ongeveer vijf jaar geleden gedwongen hebben een masterclass in seksscènes te volgen. Volgens de vrouwen heeft hij de audities voor die cursus gefilmd en in zijn bezit gehouden. De acteur zou ze een verklaring hebben laten tekenen waarin staat dat ze afstand doen van hun rechten omtrent de video's.

Rechtszaak tegen James Franco

De twee vrouwen eisen vernietiging van al het materiaal. Franco wordt samen met twee andere medewerkers van zijn productiemaatschappij aangeklaagd vanwege seksueel misbruik, fraude en seksuele discriminatie. De advocaat van de acteur laat weten dat Franco zichzelf zal verdedigen in de rechtszaal. Volgens hem zijn het valse beschuldigingen. Het zou al eerder bewezen zijn dat de aanklacht onterecht is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs