Kim Kardashian maakt zich sterk voor Making a Murderer-verdachte

Met een tweet helpt de realityster hem om vrij te komen

Kim Kardashian
ChesnotGetty Images

Al sinds 2007 zit de inmiddels 29-jarige Brendan Dassey vast voor de moord op Teresa Halbach, zoals we allemaal hebben kunnen volgen in de aangrijpende Netflix-documentaire Making a Murderer. De verdachte moet zoals het er nu uitziet nog tot 2048 zitten, maar daar hoopt hij zelf verandering in te brengen. Dassey – die zwakbegaafd is en als tiener gedwongen zou zijn om de moord te bekennen – is naar eigen zeggen onschuldig, en heeft de gouverneur van Wisconsin Tony Evers gevraagd om hem gratie te verlenen (het kwijtschelden van een door de rechter opgelegde straf, red.). En daarbij krijgt hij steun vanuit onverwachte hoek, namelijk van niemand minder dan van Kim Kardashian.

Kim Kardashian steunt verdachte

De realityster, die sinds vorig jaar een rechtenstudie volgt, staat er inmiddels om bekend zich in te zetten voor onterecht veroordeelde gevangenen. Haar steun voor Dassey lijkt hierbij geen uitzondering. De welbekende moordzaak kreeg onlangs nog een onverwachte wending, nadat een gevangene bekend zou hebben de moord op zijn geweten te hebben. Dat zou dan inderdaad betekenen dat Dassey en zijn oom Steven Avery al die jaren al onschuldig vastzitten voor betrokkenheid bij de moord. Veel over die bekentenis is er niet bekend, behalve dat de gevangene zich zou hebben uitgesproken tegenover de filmmakers van Making a Murderer, die momenteel werken aan een vervolgserie.

Brief
Onlangs schreef Dassey een brief aan de gouverneur van Wisconsin. Die brief heeft Kim Kardashian nu op haar Twitterpagina gedeeld met haar 62 miljoen volgers. Daarbij schrijft ze: "Alsjeblieft gouverneur Evers, lees deze brief." De brief begint Dassey met een lijstje van zijn favoriete dingen. "Hier een lijst van dingen over mij, zodat je me beter leert kennen", schrijft de verdachte aan de gouverneur. Daarin staat onder meer dat oranje en groen zijn lievelingskleuren zijn, wat zijn favoriete film is, wat hij graag eet en wat zijn hobby's zijn. Vervolgens gaat de verdachte verder met het verzoek. "Ik schrijf dit omdat ik onschuldig ben en graag naar huis zou willen. Ik zou graag een baan willen in videospelletjes, voor mijn moeder willen zorgen en op een dag zelf een dochter en een zoon willen hebben." De tweet van Kim is al zesduizend keer geliket.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs