Thomas Cox openhartig over zijn deelname aan Temptation, zijn verleden en 'bekend zijn'

What a man

thomas-cox-wie-is
Glamour

Presentator en voormalig boybandlid Thomas Cox (29) kennen we allemaal van ‘Temptation Island vips’, waar hij met z’n (ex-)liefje Yasmin talk of Tempa-town was. De levensgenieter houdt van snelle auto’s (hij zat op z’n vierde al in een kart) en woont in Amsterdam, maar thuis is hij bijna nooit. “Ik heb een heel leuk leven, ik maak heel veel gekke dingen mee. En ik reis de hele wereld over.” Voor Thomas moet het leven vooral leuk zijn én blijven. Daarom doet hij alleen dingen die hij tof vindt. Glamour’s Anke vraagt lekker door.

Wie is Thomas Cox

Hoe zou je jezelf omschrijven, in vijf woorden?
“Ambitieus, gek,” (denkt na…) “ondernemend, onorthodox, nieuwsgierig.”

Maar geen lief, aardig, romantisch, charmant?
“Nee, dat zijn niet de eerste vijf woorden die in me opkomen. Ik ben niet romantisch, dat weet ik. Ik ben wel aardig, al zeg ik dat niet over mezelf. Daar ga ik een beetje vanuit, dat mensen aardig zijn. Zeg dat iets over mij?”

'Tien jaar geleden was ik een verlegen jongetje'

Wie was jij tien jaar geleden dan?
“Een verlegen jongetje dat niet wist wat hij met zijn leven wilde.”

Joh, echt verlegen? Waar kom je eigenlijk vandaan?
"Ik ben opgegroeid rondom Utrecht. Ik heb het langst in Vianen gewoond, een plek waar ik me totaal niet thuis voelde. Ik zat in Nieuwegein op school, vond ik niks. Ik kan niet goed tegen gezag en in die tijd ging ik ook slecht met leraren. Als ze me iets proberen te leren, gaat het goed, maar ze moeten me niet de les lezen. Zo’n leraar die me natuurkunde probeert bij te brengen, maar dan alleen maar zegt: ‘Thomas, jongen, met jou wordt het nooit wat.’ Dan denk ik: jij bent ook niet het beste voorbeeld van hoe ik het leven later voor me zie.”

Je hebt veel tv-programma’s gedaan: ‘Boxing stars’, ‘Temptation Island vips’ en in 2013 zelfs ‘X factor’. Waarom?
“‘X factor’ is een leuke, toen deed ik nog niets met YouTube. Ik was met vrienden, we waren in een dronken bui en toen dachten we: laten we meedoen. Dat waren de jongens van het bandje Zomaer. We konden niets. En toen stonden we daar ineens. Dat was tof om een keer mee te maken, voor de lol.”

Wilde je graag bekend worden?
“‘Ik wil bekend worden,’ dat is ook zo’n uitspraak waar een negatief randje aan zit. Ik hoef niet bekend te worden om het bekend worden, maar omdat ik hiermee de kans krijg mijn leven zo leuk mogelijk te maken. Ik maak heel veel toffe, gekke dingen mee. Dat heeft ook te maken met mijn bekendheid en daar ben ik dankbaar voor.”

De ultieme tip: hoe zorg je nou voor veel views en clicks?
“Als ik die tip had, had ik nog wel meer views. Video’s over ‘Temptation’ werken altijd, haha. Nee, volhouden is volgens mij hét geheim. Ik maak video’s die vierhonderdduizend views krijgen en ik maak video’s die drieduizend views krijgen. Voor een succesvol YouTube-kanaal moet je eerst één, twee of misschien wel drie jaar lang video’s maken die misschien net vijfhonderd views hebben. En dan krijg je een keer duizend views en dan tweeduizend views en dan in één keer komt er een video – totaal onverwacht – die de honderdduizend aantikt. Dan ben je misschien los. Of niet, als je video daarna weer vijfhonderd views heeft. Dat is wel de manier om te groeien; zó weet je wat je abonnees, je volgers, willen zien. Blijf vooral trouw aan wat je leuk vindt, aan wie je bent.”

'Ik verliet Temptation Island Vips als een uitgewrongen vaatdoek'

Toch nog effe terug naar ‘Temptation Island vips’. Hoe kijk je terug op je deelname?
“Het is een van de meest intense dingen die ik beleefd heb. Ze maken je gek, knettergek. Ik ben nog nooit zó boos geweest. Ik heb zó hard gehuild dat ik niet meer kon praten, en dat terwijl ik niet snel huil. Ik liep volledig leeg. Hoewel dat niet in beeld kwam. Ik ben eruit gekomen als een uitgewrongen vaatdoekje en vanaf toen ben ik weer gaan opbouwen. Ik was gebroken, maar ik ben er wél sterker door geworden.”

Benieuwd naar het hele interview met Thomas Cox? Je leest het in het kakelverse beauty issue dat nu in de winkels ligt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs