NikkieTutorials open over zelfmoord en de dood van haar broertje

"Dit is de moeilijkste video die ik ooit gemaakt heb."

nikkie-de-jager-nikkie-tutorials
Klaas Jan Kliphuis

Ter ere van Halloween deelt Nikkie de Jager - beter bekend als make-up legend NikkieTutorials - een video waarin ze haar grootste angst bespreekt: de dood. "Dit is de moeilijkste video die ik ooit gemaakt heb," begint de Nederlandse make-up artist. Ze vertelt open over zelfmoord, haar mening ten opzichte van de dood en over haar overleden stiefbroertje Mikai.

NikkieTutorials over zelfmoordgedachten

Nikkie maakt in de video een make-up look geïnspireerd op de dood. En terwijl ze dat doet, spreekt ze over haar ervaringen met de dood toen ze een tiener was. “Ik werd als kind altijd gepest omdat ik overgewicht had en het grootste kind van de school was,” aldus de 25-jarige. “Ik werd meestal gepest door tienerjongens. Dat is de reden waarom ik nu altijd bang ben als ik een groep tienerjongens zie.”

“Door het gepest werd ik héél onzeker,” vervolgt Nikkie. “Ik was zó ongelukkig en bang. Ik had het gevoel alsof ik niet mezelf kon zijn. Op dat moment dacht ik voor het eerst aan zelfmoord.”

Angst voor de dood

De reden waarom Nikkie haar gedachten nooit werkelijkheid heeft laten worden (gelukkig maar!), is haar angst voor de dood. “Ik vind de dood heel eng. Het is niets – een zwart gat,” vertrouwt ze haar fans toe. “Ondanks dat ik zo verdrietig en gebroken was, vond ik het leven toch nog te mooi. Ondanks dat ik zo jong was en suïcidale gedachten had, dacht ik: in het ‘niets’ verdwijnen is veel erger.”

Nikkie de Jager over overleden broertje

Toen Nikkie haar broertje verloor, veranderde haar visie op de dood. “Mikai had zo veel pijn op het einde, dat de dood bijna welkom was. We wilden dat hij vrede had en niet langer al die pijn voelde,” aldus de make-up artist. “Op die manier kan doodgaan iets moois zijn, omdat het alle pijn en lijden wegneemt.”

Inmiddels is ze ervan overtuigd dat sterven niet het einde is. “Dit gaat heel gek klinken, maar soms zijn er signalen dat hij nog steeds in de buurt is. Op de een of andere manier weten we dat gewoon. En soms laat hij dat zelf aan ons weten,” vertelt Nikkie. “Dat heeft mijn visie op doodgaan ook veranderd: als hij af en toe hier kan zijn, misschien is er dan wel meer dan we denken. Misschien is er wel meer dan ‘niets’.”

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs