Kylie verkoopt meerderheid van Kylie Cosmetics voor €540 miljoen

Betekent dit dat het merk ook naar Nederland komt?

Kylie Cosmetics verkocht
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

In 2015 groeiden Kylie Jenner's lippen ineens wel heel hard. Ze deelde met de wereld dat dat kwam omdat ze haar lippen met een lipliner buiten de lijntjes inkleurde. Zulke lippen? Zónder fillers? Dat wilden we natuurlijk allemaal, dus toen Kylie Jenner in 2015 haar eerste Kylie Lip Kits lanceerde gingen die als warme broodjes over de toonbank. Het emporium Kylie Cosmetics was geboren.

Een simpel projectje groeide uit tot een miljoenenbedrijf en Kylie kan zich nu zelfs miljardair noemen dankzij het succes van Kylie Cosmetics. Om het merk nog verder uit te breiden heeft ze een meerderheidsaandeel verkocht aan multinational Coty.

Kylie Jenner verkoopt Kylie Cosmetics aan Coty

Gisteren werd bekend dat Kylie Jenner 51 procent van haar beauty business verkoopt aan Coty voor een bedrag van €540 miljoen euro ($600 miljoen dollar). Coty is het moederbedrijf van onder andere Wella, OPI, Gucci Fragrances, Rimmel London, MaxFactor en Philosophy. Omdat 51 procent een meerwaarde is van het bedrijf, zal dit waarschijnlijk betekenen dat er een aantal grote veranderingen gaan plaatsvinden, die Coty bepaalt. Coty wil Kylies cosmetica en verzorgingsproducten bijvoorbeeld enorm gaan uitbreiden. Ze willen meer producten gaan ontwikkelen en het in meer verschillende landen gaan verkopen. De andere merken van Coty worden bijna allemaal verkocht in Nederland.

Een andere verandering is dat Kylie Cosmetics verder gaat als Kylie Beauty, nu het merk naast make-up ook skincare uitbrengt.

Kylie over de verkoop van haar bedrijf

Kylie blijft een actieve rol behouden binnen het bedrijf. Uiteraard blijft ze het gezicht van het bedrijf. Ook zal Kylie zich bezig blijven houden met de creatieve kant van het bedrijf, terwijl Coty ervoor zal gaat zorgen dat het merk zich uitbreidt. “Ik heb erg veel zin om met Coty te gaan samenwerken. Samen kunnen we nog meer fans van Kylie Cosmetics en Kylie Skin over de hele wereld bereiken,” zegt Kylie. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat ik me kan focussen op het creëren en verbeteren van elk product, terwijl het bedrijf wordt uitgebreid tot een internationaal beauty power house,” aldus Kylie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs