Emilia Clarke over naaktscènes in Game of Thrones: "Ik wist niet dat ik nee kon zeggen"

De actrice vertelt in een podcast over haar ervaringen

Emilia Clarke over naaktscenes
Dia DipasupilGetty Images

Zelfs als je nog nooit een aflevering van Game of Thrones hebt gezien weet je waarschijnlijk dat het bekend staat om de volgende dingen: draken, geweld en naakt. Veel naakt. In een nieuw interview met Dax Shepard in de podcast Armchair Expert vertelt Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) hoe ze zich voelde toen ze als jonge actrice ineens een hoop naaktscènes moest doen.

Emilia Clarke's naaktscènes

Emilia kwam net van de toneelschool toen ze de rol in de HBO-serie aangeboden kreeg. De 33-jarige actrice vertelt: "Seizoen 1 was gewoon wat het was - een f*ck ton of nudity. Ik had deze rol aangenomen en toen ik het eerste script kreeg dacht ik: 'Oh, er zit een addertje onder het gras! Oké, dan.'"

Emilia Clarke
HBO

"Ik kwam net van de toneelschool en ik dacht, 'Dit is je werk. Als het in het script staat, dan is het dus duidelijk nodig.'" Emilia dacht niet dat zij er als beginnende actrice iets over te zeggen had: "Of het nu om naaktheid ging of niet, ik heb het hele eerste seizoen lang gedacht dat ik niet belangrijk genoeg was om ergens om te vragen."

Jason Momoa hielp haar erdoorheen

Emilia was blij dat ze veel van haar naaktscènes mocht doen met Jason Momoa, die haar man Khal Drogo speelde. Hij stelde haar enorm op haar gemak en kwam voor haar op. "Het was heel zwaar om te doen, vandaar dat het fijner was om ze samen met Jason te doen, omdat hij voor me opkwam, zo van: 'No, sweetie, this is not okay'".

"Hij zorgde echt voor me op een moment dat ik niet wist dat ik het nodig had. Ik realiseer me nu pas hoeveel geluk ik daarmee had, want het had heel anders kunnen verlopen. Omdat Jason ervaring had, zei hij dingen als: 'Schat, zo hoort het te gaan en zo hoort het niet te gaan, en ik zal zorgen dat het op de juiste manier gebeurt.' Hij was zo vriendelijk en zorgzaam."

Grenzen aangeven

Gelukkig weet Emilia nu beter waar ze om kan vragen. "Ik ga een stuk beter om met mijn grenzen in waar ik me comfortabel bij voel en wat ik wil doen," zegt Clarke tegen Shepard. "Ik heb nu vaker ruzie gemaakt op de set, zo van: 'Nee de dekens blijven omhoog'."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs