Kim Feenstra is klaar met taboes: 'Ik kan niet natuurlijk zwanger raken"

"Lieve vrouwen, I got you. We got this"

'The Danish Girl' Premiere - 72nd Venice Film Festival
Tristan FewingsGetty Images

In haar real life serie Life Of Kim deelt model Kim Feenstra verschillende op een eerlijke en openhartige manier de ups en downs van haar leven. Zo zien we bijvoorbeeld dat ze ontzettend happy is in haar relatie, maar dat er ook momenten zijn waarop het niet allemaal zo makkelijk gaat. De Holland's Next Top Model-presentatrice deelt namelijk dat ze niet op een natuurlijke manier zwanger kan worden. Na de uitzending werd ze overladen met meelevende en positieve reacties, waarvoor ze haar fans bedankt op Instagram.

Kim Feenstra kan niet op een natuurlijke manier moeder worden

Kim heeft moeder worden altijd gezien als “een groot doel in haar leven,” en toen ze erachter kwam dat dit voor haar niet vanzelfsprekend is, besloot ze er iets mee te doen. Kim kan niet op een natuurlijke manier zwanger raken en zij is uiteraard niet de enige die met deze struggle rondloopt. Er zijn veel meer vrouwen én mannen die niet of nauwelijks vruchtbaar zijn, maar praten over dit onderwerp is nog steeds taboe. Kim was zich hier bewust van en vond het juist daarom zo belangrijk om haar verhaal te delen. In haar bericht op Instagram schrijft ze: “Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen."

Kim gaat verder: "Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden, maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger.”

Kim blijft positief: "Er is gelukkig veel mogelijk"

Kim staat zelf heel sterk in de situatie en weet het verhaal van een positieve kant te bekijken. Ze zegt dat ze geluk heeft dat ze in een wereld leeft waarin super veel mogelijk is en dat ze is ontzettend blij is met haar partner Stanley die haar “door dik en dun overal doorheen sleept.” Het wordt tijd dat we gaan praten over vruchtbaarheid en we korte metten maken met ons te schamen als zwanger raken niet zomaar lukt. “We got this right?”

View this post on Instagram

Lieve mensen. Na aanleiding van mijn persoonlijke verhaal in mijn reality docu #lifeofkim heb ik mega veel hartverwarmende berichten gekregen in mijn DM. Ik wil jullie ten eerste bedanken dat er zo wordt meegeleefd. Ik vertelde namelijk dat het voor mij persoonlijk helaas niet gegeven is om op de natuurlijke manier zwanger te raken. Gelukkig leven we in een wereld waarin super veel mogelijk is als het gaat om kindjes krijgen. En gelukkig heb ik een partner die mij door dik en dun overal door heen sleept. Dit is ons avontuur en we staan er super positief in. De reden waarom ik dit wilde delen is omdat het ten eerste een groot doel in mijn leven is om moeder te worden. Daarnaast heb ik gemerkt dat het best nog een taboe is onder vrouwen, mannen als je net zoals Stanley en ik in een soortgelijke situatie zit. Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger. En laten we onze lieve partner niet vergeten. Want geloof me die heeft ook wat met ons te stellen. Dit is een avontuur wat je samen aan gaat. En dat het kut kan zijn omdat het niet gaat zoals we graag zouden willen is een bijzaak. Zolang we we onszelf en ons partner maar niet uit het oog verliezen. Voor iedereen die dit leest en zich in een soortgelijke situatie bevindt, Schaam je aub niet. Ik stuur jullie al mijn liefde. Want liefde is groter dan alles en oneindig. We got this right? ❤️

A post shared by Kim Feenstra (@k2im) on

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs