Kim Feenstra is klaar met taboes: 'Ik kan niet natuurlijk zwanger raken"

"Lieve vrouwen, I got you. We got this"

'The Danish Girl' Premiere - 72nd Venice Film Festival
Tristan FewingsGetty Images

In haar real life serie Life Of Kim deelt model Kim Feenstra verschillende op een eerlijke en openhartige manier de ups en downs van haar leven. Zo zien we bijvoorbeeld dat ze ontzettend happy is in haar relatie, maar dat er ook momenten zijn waarop het niet allemaal zo makkelijk gaat. De Holland's Next Top Model-presentatrice deelt namelijk dat ze niet op een natuurlijke manier zwanger kan worden. Na de uitzending werd ze overladen met meelevende en positieve reacties, waarvoor ze haar fans bedankt op Instagram.

Kim Feenstra kan niet op een natuurlijke manier moeder worden

Kim heeft moeder worden altijd gezien als “een groot doel in haar leven,” en toen ze erachter kwam dat dit voor haar niet vanzelfsprekend is, besloot ze er iets mee te doen. Kim kan niet op een natuurlijke manier zwanger raken en zij is uiteraard niet de enige die met deze struggle rondloopt. Er zijn veel meer vrouwen én mannen die niet of nauwelijks vruchtbaar zijn, maar praten over dit onderwerp is nog steeds taboe. Kim was zich hier bewust van en vond het juist daarom zo belangrijk om haar verhaal te delen. In haar bericht op Instagram schrijft ze: “Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen."

Kim gaat verder: "Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden, maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger.”

Kim blijft positief: "Er is gelukkig veel mogelijk"

Kim staat zelf heel sterk in de situatie en weet het verhaal van een positieve kant te bekijken. Ze zegt dat ze geluk heeft dat ze in een wereld leeft waarin super veel mogelijk is en dat ze is ontzettend blij is met haar partner Stanley die haar “door dik en dun overal doorheen sleept.” Het wordt tijd dat we gaan praten over vruchtbaarheid en we korte metten maken met ons te schamen als zwanger raken niet zomaar lukt. “We got this right?”

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs