Bella Hadid plant 600 bomen om ecologische voetafdruk te verkleinen

Ze voelt zich schuldig over haar toedoen aan het klimaat

2019 Getty Entertainment - Social Ready Content
Gisela SchoberGetty Images

Topmodel Bella Hadid vliegt voor haar baan de hele wereld rond. Voor velen is dat een droombaan, maar Bella is zich ervan bewust dat haar werk een grote impact heeft op het klimaat. Om haar ecologische voetafdruk te verkleinen heeft ze besloten om twintig bomen te planten voor elke vlucht die ze de afgelopen drie maanden genomen heeft. In totaal komt dat neer op maar liefst 600 bomen.

Bella Hadid plant honderden bomen ter compensatie vliegreizen

Gisteren postte Bella een bericht op Instagram, waarin ze haar idee deelde. Bella begint met planten in Californië, waar ze vandaan komt. Hier zijn onlangs miljoenen bomen gesneuveld tijdens bosbranden. Tijdens de enorme branden is er 1.3 miljoen hectare grond beschadigd.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zo kun jij zelf bomen doneren voor het goede doel

In Bella’s bericht roept ze haar volgers op om moeder natuur ook een beetje liefde te geven. Ze verwijst hierbij naar de website onetreeplanted.org. Dit is een goed doel die het makkelijk maakt om bomen te doneren aan de natuur.

Als je besluit om geld te doneren aan One Tree Planted, zorgt het bedrijf ervoor dat voor elke dollar die je geeft -omgerekend 91 eurocent- een boom wordt geplant op een plek die jij belangrijk vindt. Het bedrijf plant bomen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Je kunt op de website kiezen of je eenmalig een donatie wil doen, of maandelijks. Dit is een hele toegankelijke manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs