Emilia Clarke open over periode na hersenbloeding op set Game of Thrones

'Ik dacht elke dag dat ik dood zou gaan'

Emilia Clarke hersenbloeding
Game of Thrones

Actrice Emilia Clarke heeft bewogen jaren achter de rug, waarin ze vele hoogte- en dieptepunten heeft gekend. In een interview met The Guardian laat ze weten dat ze juist door die dieptepunten de hoogtepunten in perspectief kon plaatsen.

Emilia Clarke over hersenbloeding

Acht jaar geleden kreeg Emilia Clarke – bij velen beter bekend als Daenerys Targaryan, Mother of Dragons – een subarachnoïdale bloeding, oftewel: een bloeding tussen de schedel en de hersenen. Een heftige gebeurtenis in haar leven, maar waardoor ze wel het grote succes dat haar in diezelfde jaren tegemoet kwam in perspectief heeft kunnen plaatsen. "Ik ben nu op het punt dat ik inzie dat mijn hersenbloeding iets goeds is geweest", zegt de actrice tegen de Britse krant. "Doordat die hersenbloeding precies samenviel met het begin van mijn carrière en het begin van een serie die nogal groot werd, gaf het me een perspectief dat ik anders niet had gehad."

Seizoen twee Game of Thrones
Maar de actrice heeft door haar hersenbloeding ook zeker heftige situaties meegemaakt, vooral toen ze na de bloeding en hersenoperatie terugkeerde op de set van Game of Thrones voor seizoen twee. "Als ik eerlijk ben, dacht ik toen elke minuut van elke dag dat ik dood zou gaan." Toch sprak de actrice daar destijds helemaal niet over. Naar eigen zeggen probeerde ze haar struggles lang verborgen te houden voor de buitenwereld. "Ik dacht dat mensen er cynisch over zouden doen. Ik wilde niet dat ze me zouden zien als de zieke."

Emilia Clarke in kerstfilm
Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones dat eerder dit jaar verscheen betekende voor de actrice het einde van een intense periode. Momenteel is Emilia Clarke te zien in de kerstfilm Last Christmas, waarin ze de hoofdrol speelt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs