Van Dan Humphrey tot Joe Goldberg: alles wat je wilt weten over Penn Badgley

Wist je bijvoorbeeld dat de beste man kan zingen én getrouwd is?

Penn Badgley
UMV/Star MaxGetty Images

Het wachten op seizoen twee van de Netflix-serie You is bijna gedaan. Deze maand, op tweede kerstdag, 26 december om precies te zijn, verschijnen er nieuwe afleveringen op de streamingdienst met niemand minder dan Penn Badgley als Joe Goldberg in de hoofdrol. Aan zijn ietwat duistere personage moesten we in het eerste seizoen toch even wennen, aangezien we Badgley voornamelijk kennen van zijn rol als Dan Humphrey in Gossip Girl. Maar ook met dit personage heeft de acteur ons weer compleet in z'n greep.

Carrière Penn Badgley

Reden genoeg om ons af te vragen: waar heeft de beste man toch al die tijd uitgehangen? Nadat Badgley als (toen nog) tiener wereldberoemd werd als Dan Humphrey, bleef-ie jarenlang opmerkelijk genoeg uit de spotlights. Wat heeft de acteur al die jaren uitgevreten? Wij duiken in zijn carrière.

Gossip Girl
De razendpopulaire serie Gossip Girl betekent voor Penn Badgley écht de start van zijn carrière. Daarvoor had de Amerikaanse acteur al hier en daar een (gast)rolletje vervuld – van Will & Grace tot The Twilight Zone – maar nog nooit zo'n grote hoofdrol. Al snel komt de acteur bij het publiek bekend te staan als Dan Humphrey, al helemaal wanneer hij een relatie krijgt met zijn tegenspeelster Blake Lively (maar daarover later meer). Van 2007 tot en met 2012 leeft Badgley de droom van iedere jonge acteur, en dat nota bene in New York. Maar na die vijf jaar komt er toch echt een einde aan het moderne sprookje dat Gossip Girl heet.

Muziekcarrière
De wereld ligt op dat moment aan zijn voeten, zou je denken, maar toch verdwijnt de acteur opmerkelijk genoeg uit de spotlights. Alhoewel, uit de televisie-spotlights. In 2014 besluit Badgley om met zijn vrienden een bandje op te richten, genaamd M O T H E R. De acteur – of moeten we nu dus zeggen: acteur slash zanger? – is de leadsinger, en met hun eerste nummer Easy vallen ze aardig op. De band verandert hun naam niet veel later in MOTHXR, en in de jaren die daarop volgen brengen ze nog meer muziek uit. Hun debuutalbum is in 2016 een feit.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Films
Een échte doorbraak blijft voor de band een beetje uit, maar met de nodige (kleine) filmrolletjes houdt Badgley ook zijn acteercarrière warm. Zo speelt hij in de jaren na Gossip Girl onder meer rolletjes in de films Parts per Billion (met onder meer Josh Hartnett), Cymbeline (met Dakota Johnson als tegenspeelster) en een hoofdrol in de film The Paper Store, waarvoor hij op het Oxford Film Festival zelfs nog de prijs voor beste acteur won.

(Beroemde) vriendinnen
Maar tussen zijn grote rollen als Dan Humphrey en Joe Goldberg in, is Badgley niet alleen bezig zijn carrière; ook in de liefde zit hij niet stil. Van 2007 tot 2010 datete de acteur – ook in het echte leven, dus – met zijn Gossip Girl-co-star Blake Lively. De twee houden hun relatie in eerste instantie opvallend stil, maar al snel komen fans van de populaire serie erachter dat de twee ook in het echte leven een stelletje zijn. Maar het rijtje van bekende vriendinnen houdt niet op bij Blake. Een jaar nadat 'Dan' en 'Serena' uit elkaar gaan, krijgt Badgley een relatie met Zoë Kravitz. Twee jaar lang zijn ze samen – van 2011 tot 2013 – waarna ook hun relatie strand.

Penn Badgley relaties
Getty Images

Huwelijk
Maar opnieuw is de acteur niet lang vrijgezel. In 2014 leert hij de Brits/Amerikaanse zangeres Domino Kirke kennen. Na een relatie van drie jaar besluiten de twee dat ze de rest van hun leven met elkaar willen delen, en trouwen ze in New York. Net zoals zijn ex Blake weet Badgley zijn privéleven echter aardig uit de schijnwerpers te houden. Af en toe trakteert hij zijn fans op een fotootje van hem en zijn vrouw op Instagram, maar bij grote premières of rode loper-evenementen schittert het stel veelal van afwezigheid.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Toekomst
Kinderen hebben de twee (nog) niet, wel heeft Domino al een zoon uit een eerder huwelijk met muzikant Morgan O'Kane. Of de twee samen nog kinderen willen, is niet bekend, maar de vraag is natuurlijk op Badgleys hoofd daar de komende periode überhaupt wel naar staat. Zo is de acteur momenteel druk met zijn rol als Joe Goldberg in You, al is het nog onduidelijk of er ook een derde seizoen komt. Daarnaast is het de grote vraag of de acteur te zien zal zijn in de reboot van Gossip Girl. Eerder deze week liet hij weten te twijfelen over het opnieuw oppakken van zijn rol als Dan Humphrey. De terugkeer van het personage hangt volgens Badgley af van verschillende factoren. "Het hangt er vooral vanaf hoe en waarom hij terugkeert", aldus de acteur. Nog even duimen, dus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs