P!nk doneert half miljoen (!) aan Australische brandweer

She ís a rock star

P!nk donatie Australische brandweer
Steve GranitzGetty Images

P!nk heeft een half miljoen dollar (zo'n 450.000 euro) aan de Australische brandweer gedoneerd. Dat laat de zangeres op Instagram weten. Ook roept ze haar volgers op een donatie te doen.

Donatie P!nk

"Ik ben geschokt door wat er op dit moment in Australië gebeurt met de gruwelijke bosbranden", schrijft P!nk op Instagram. "Ik doneer 500.000 dollar aan de brandweerlieden die zo hard aan het front vechten." Op de foto die de zangeres plaatst, is een lijst te zien van organisaties die zich inzetten voor de situatie in Australië.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bosbranden Australië
In Australië woedt momenteel een groot aantal bosbranden. Het land heeft elk jaar te maken met natuurbranden, maar dit jaar zijn ze groter en heftiger dan ooit. De branden brengen grote gevolgen met zich mee. Zo heeft de vlammenzee al een half miljard (!) dieren het leven gekost, zijn er miljoenen hectares bos verwoest en kwamen 23 mensen door de branden om het leven.

Sinds november proberen brandweerlieden de branden al te blussen, maar met een temperatuur tot wel 50 graden is dat ontzettend lastig. Velen van hen werken vrijwillig en het werk is uitputtend. Internationaal wordt er daarom veel geld voor hen ingezameld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs