Lady Gaga vertelt bij Oprah openhartig over mentale gezondheid en verkrachting

De zangeres worstelt met chronische pijn door de aandoening fibromyalgie

Lady Gaga bij Oprah
Jason KoernerGetty Images

Lady Gaga was gisteren te gast bij Oprah Winfrey's 2020 Vision: Your Life in Focus Tour. De zangeres is altijd open geweest over haar mentale gezondheid, maar in het diepte-interview met Oprah was ze openhartiger dan ooit. Ze vertelde over hoe ze worstelt met chronische pijn door de aandoening fibromyalgie, hoe ze in haar tienerjaren meerdere keren verkracht werd en welke impact dat op haar huidige leven heeft.

Lady Gaga's chronische pijn

Tijdens het gesprek van een uur onthult Gaga onder meer dat ze de diagnose fibromyalgie kreeg, dat is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Daardoor heeft ze altijd pijn. "Zelfs nu ik hier zit," aldus Gaga. Ze vertelt dat er te weinig aandacht is voor mentale gezondheid, en dat hulp veel toegankelijker zou moeten zijn. "Via mijn neurotherapeut kwam ik erachter dat fibromyalgie verlicht kan worden door het te behandelen als een mentale ziekte. En ondertussen wordt je mentale gezondheid niet als iets medisch gezien. Dat mag niet genegeerd worden."

Posttraumatische stressstoornis

Ook vertelt Gaga dat ze op haar negentiende meerdere malen is verkracht, waar ze een posttraumatische stressstoornis aan overhield. "Ik heb dat trauma nooit verwerkt, ik had geen hulp, een therapeut of psychiater, zelfs geen dokter. Ineens was ik een ster en vloog ik de wereld over, van hotel naar limo naar podium. Ik stopte het weg, maar opeens begon ik een intense pijn door mijn hele lijf te voelen, alsof mijn lichaam de misselijkmakende pijn recreëerde die ik voelde nadat ik verkracht was," vertelt de zangeres aan Oprah.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Medicatie

Lady Gaga zegt ook dat medicatie haar enorm geholpen heeft met haar depressies en zelfverwonding. "Het is tijd dat we het stigma rondom medicatie de wereld uit helpen. Het heeft mij enorm geholpen." De zangeres wil niet laten weten welke medicatie ze slikt, omdat ze iedereen wil aansporen om eerst zelf een advies te krijgen van een therapeut. Wat voor haar werkt, werkt niet per se voor iedereen.

Het volledige gesprek tussen Oprah en Lady Gaga is hier te bekijken:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs