Kylie Jenner doneert een miljoen aan Australië na kritiek

Ook Kim en Khloé werden overspoeld met kritische tweets

Kylie Jenner en Khloé Kardashian
Kevin MazurGetty Images

Kylie Jenner heeft een miljoen dollar (898 duizend euro) gedoneerd aan instanties die helpen bij de branden in Australië. De social media ster maakte de donatie nadat ze te kakken werd gezet om een serie onhandige Instagram-posts.

Slippers van nertsenbont

Kylie postte een foto van een brandweerman met een koala, met het bijschrift: "Meer dan een half miljard dieren zijn omgekomen in Australië. Dit breekt mijn hart". Even later postte ze een foto van haar nieuwe Louis Vuitton-sliders van nertsenbont, wat bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

Kylie Jenner over bosbranden in Australië
Kylie JennerInstagram

Kritiek op Kylie Jenner

Niet de meest doordachte move. De reacties op Twitter stroomden dan ook snel binnen, niet alleen om het feit dat ze bont draagt. Velen vinden ook dat iemand met zó veel geld het goede voorbeeld zou moeten geven met een donatie.

Daarnaast postte ze op 6 januari de onderstaande foto, met het onderschrift 'find ur fire 💛🔥' waarop iemand reageerde met "Als je nog een vuurtje nodig hebt, mag je die van ons wel hebben – Australië". Na enkele negatieve comments veranderde Kylie haar caption naar 'night out..💛'.

View this post on Instagram

night out..💛

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Kylie Jenner doneert een miljoen

People bevestigt nu dat Kylie een miljoen dollar heeft gedoneerd, verdeeld over verschillende instanties die helpen bij het bestrijden van de bosbranden en het helpen van dieren.

Ook Kylie's zussen kregen kritiek over hun constante stroom aan posts, maar de stilte rondom de bosbranden. Mensen namen aan dat Kim en Khloé niets gedoneerd hadden, omdat er niet over werd gepost. Kim Kardashian liet via Twitter weten dat niet iedere donatie die ze maakt via social media gepubliceerd hoeft te worden:

Ook Khloé vindt – geheel terecht – dat niet alle goede daden met het internet gedeeld zouden moeten worden, omdat het niet om aandacht draait, maar om de juiste intenties.

Wil jij doneren aan Australië? Let op met donaties aan crowdfunding-pagina's, er zijn veel oplichters actief! Hier vind je een overzichtelijke lijst van instanties waar je veilig aan kunt doneren of doneer aan internationale organisaties als het Rode Kruis.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs