Meghan Markle en prins Harry nemen afstand van Britse koningshuis

En Buckingham Palace wist van niks

Meghan Markle en prins Harry
WPA PoolGetty Images

Breaking news aan het front van de Hertog en Hertogin van Sussex: Meghan Markle en prins Harry laten weten een stap terug te nemen binnen het koningshuis. Ze hebben besloten (gedeeltelijk) te verhuizen naar Noord-Amerika. Buckingham Palace lijkt verrast te worden door hun statement.

Meghan Markle prins Harry verhuizen

Meghan Markle en prins Harry delen een statement op hun officiële Instagramaccount. "We nemen een stap terug als 'senior members' van de Koninklijke familie en willen financieel onafhankelijk worden, terwijl we de Koningin volledig blijven steunen," schrijven ze. "We gaan onze tijd tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika verdelen, maar blijven onze plicht aan de Koningin, het Gemenebest van Naties en onze patronaten."

Statement Meghan Markle prins Harry

Meghan en Harry vertellen dat ze deze ruimte nemen om hun gezin - inclusief hun zoontje Archie - de ruimte te geven om zich te kunnen focussen op "het volgende hoofdstuk" van hun leven, "waaronder de lancering van een nieuwe liefdadigheidsorganisatie."

Reactie Koningin Elizabeth

Het lijkt erop dat de Koningin het niet eens is met de beslissing van haar kleinzoon en zijn vrouw. Sterker nog, aan haar reactie te zien, werd ze verrast door het statement. Koningin Elizabeth reageert in een verklaring op het nieuws. "De gesprekken met de Hertog en Hertogin van Sussex zijn nog maar in een vroeg stadium. We begrijpen hun verlangen om voor een andere benadering te kiezen, maar dit zijn gecompliceerde kwesties die tijd nodig hebben om op te lossen," valt er in het statement te lezen. Dit verklaart in ieder geval wel waarom Queen Elizabeth geen foto van prins Harry's gezin op haar bureau heeft staan...

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs