Kim Kardashian maakt emotionele docu over gevangenen in Amerika

"Ik doe dit niet voor de publiciteit, I really do care"

Kim Kardashian
ChesnotGetty Images

"Maar wat kúnnen deze mensen nou helemaal?" is vaak de vraag die gesteld wordt omtrent de familie Kardashian-Jenner. Je kan zeggen wat je wil, maar Kim Kardashian is de afgelopen jaren hard bezig om haar invloed te gebruiken voor belangrijke zaken. Vorig jaar sprak ze met Trump om Alice Marie Johnson vrij te laten: de geweldloze drugsdelinquent kwam voor het eerst in aanraking met justitie en kreeg meteen levenslang voor het smokkelen van cocaïne.

Kim Kardashian vs het Amerikaanse gevangenissysteem

Toen het haar lukte om Alice vrij te krijgen, realiseerde ze zich wat haar enorme invloed kon betekenen – ze kon oprecht levens veranderen. Kim begon met een studie om, net als haar vader, advocaat te worden. Die carrièrestap zal nog een paar jaar duren: in 2022 hoopt ze af te studeren. In de tussentijd zit ze niet stil: maakte ze een documentaire over het gevangenissysteem in Amerika, en de vele (niet-witte) mensen die een buitenproportionele gevangenisstraf krijgen.

Kim Kardashian West: The Justice Project

De docu heet Kim Kardashian West: The Justice Project, en komt op 5 april uit op de Amerikaanse zender Oxygen. In de film van twee uur zien we hoe Kim langsgaat bij verschillende gevangenissen, waar ze met experts spreekt over vier personen die vinden dat ze een veel te hoge straf hebben gekregen en nu ten onrechte vastzitten. Kim postte de onderstaande trailer op Instagram.

Kritiek

Afgelopen weekend sprak Kim op een evenement over haar documentaire, en ook over de kritiek die ze nu al krijgt op het project. Velen beweren dat ze dit alleen doet voor de aandacht: "Ik ben inmiddels wel gewend aan kritiek, dus ik kan nergens echt van wakker liggen. Ik wil me gewoon richten op de mensen die ik wil helpen. Ik doe dit niet voor de publiciteit, ik vind dit echt belangrijk."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs