Prins Harry spreekt over een "groot verdriet" bij keuze afstand te nemen van Britse koningshuis

"Er was echt geen andere optie"

prins-harry-emotionele-speech-stap-terug-britse-koningshuis
Karwai TangGetty Images

Zaterdagavond werd de officiële overeenkomst bekend gemaakt tussen het Britse koningshuis en Meghan en Harry, nadat ze ruim twee weken geleden het nieuws bekend maakten een stap terug te doen uit de koninklijke familie. Zaterdag werd duidelijk dat het paar hun koninklijke titels en publieke financiering zal opgeven. Zondag sprak Harry voor het eerst over het nieuws in een emotionele speech, waarin hij aangeeft het zeer spijtig te vinden dat het zover heeft moeten komen.

Harry's speech: "Ik vind het heel triest"

De hertog van Sussex hield zondagavond een toespraak tijdens een evenement in Londen, dat werd gehouden ter ere van zijn goede doel Sentebale, dat zich inzet financiering in te zamelen om jonge mensen met hiv in Afrika te ondersteunen. Tijdens zijn speech over de organisatie, sprak Harry eerst over de recente ingrijpende beslissing dat hij en Meghan niet langer senior leden zijn van de Britse koninklijke familie.

"Voordat ik begin, moet ik zeggen dat ik me alleen maar kan voorstellen wat jullie de afgelopen weken allemaal hebben gehoord of gelezen," begon de prins. "Dus ik wil dat jullie de waarheid van mij horen, zoveel als ik die kan delen - niet als een prins of een hertog, maar als Harry, dezelfde persoon die velen van jullie de afgelopen 35 jaar hebben zien opgroeien - maar nu met een duidelijker perspectief."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Ik vind het heel triest dat het zover heeft moeten komen. De beslissing die ik voor mijn vrouw en mijzelf heb genomen om een stap terug te doen, heb ik niet vluchtig gemaakt. We hebben vele maanden gepraat en gediscussieerd, na vele jaren van uitdagingen. En ik weet dat ik het niet altijd goed had, maar met betrekking op dit thema, was er echt geen andere optie. Wat ik duidelijk wil maken is dat we niet weglopen en zeker niet van jullie weglopen. Onze hoop was om de koningin, het Gemenebest en mijn militaire verenigingen te blijven dienen, maar zonder publieke financiering. Helaas was dat niet mogelijk."

Harry over prinses Diana

Ook sprak Harry over zijn moeder, wijlen prinses Diana, die hij ruim twintig jaar geleden verloor: "Toen ik 23 jaar geleden mijn moeder verloor, namen jullie me onder jullie hoede. Jullie hebben zo lang op me gelet, maar de media is iets krachtigs, en mijn hoop is dat ons support voor elkaar op een dag krachtiger kan zijn omdat dit zoveel groter is dan ons allemaal. Ik zal altijd het grootste respect hebben voor mijn grootmoeder, en ik ben haar en de rest van mijn familie ongelooflijk dankbaar voor de steun die ze Meghan en mij de afgelopen maanden hebben getoond."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs