NikkieTutorials openhartig over haar coming out bij Ellen DeGeneres

"Het was alsof het zijn doel was om mijn leven te verpesten"

NikkieTutorials bij Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres

Een week geleden onthulde Nikkie de Jager (beter bekend als NikkieTutorials) in een video op YouTube dat ze transgender is. Gisteren kwam de Nederlandse beauty-goeroe langs bij Ellen DeGeneres om te vertellen over haar coming-out als bekende YouTuber, haar supportive moeder en verloofde en de ontzettend lieve reacties die ze van haar kijkers kreeg.

NikkieTutorials bij Ellen

In Nikkie's video – die inmiddels meer dan 31 miljoen keer bekeken is – liet ze al weten dat haar coming out niet helemaal vrijwillig was. Ze werd gechanteerd door iemand die dreigde naar de pers te gaan met haar verhaal. Nikkie vertelt het verhaal aan Ellen: "Een paar weken geleden kreeg ik ineens e-mails van een bepaald persoon – hij was er niet oké mee dat ik 'loog'. Hij wilde de waarheid aan het licht brengen."

In de e-mails werd gedreigd dat als ze niet zou antwoorden, het nieuws de volgende dag gelekt zou worden. "Het was alsof het zijn doel was om mijn leven te verpesten. Maar, plot twist, dat is niet hoe het verhaal afliep," aldus Nikkie.

Nikkie was bang voor de reacties die ze zou krijgen

Toen ze het heft in eigen handen nam en zelf een coming-out video maakte, was ze bang voor wat de reacties zouden zijn. Ze aarzelde om de video online te plaatsen: "Ik begon te huilen en mijn verloofde, Dylan, zat naast me. Hij verzekerde me ervan dat ik dit kon. Hij heeft me de kracht gegeven om het te posten. Hij zei: 'Hoe dan ook, we komen hier wel doorheen. You're going to be okay, je kan dit.'"

Nikkie de Jager bij Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres

De reacties op de video waren echter overweldigend positief. Nikkie: "Mensen zeiden meteen dat ze van me hielden en me accepteren. Ik ben zo blij dat het 2020 is, en dat acceptatie echt een ding is." Met haar coming out hoopt Nikkie andere transgender personen te inspireren om hun verhaal te delen, en hoopt ze dat het transgender-zijn een stukje meer genormaliseerd wordt.

'Nu ben ik vrij'

Ellen merkt op dat Nikkie nog in transitie was toen ze begon met het uploaden van video's. "Het is niet alsof je loog, want dit is jouw persoonlijke verhaal. Het is privé. Je leerde mensen via YouTube hoe ze make-up moesten gebruiken." Ze vraagt of Nikkie er eerder over na had gedacht om haar verhaal met haar volgers te delen. Nikkie antwoordt: "Het is een ontzettend gevoelig onderwerp, dus je wil de perfecte timing vinden. Maar er is nooit een perfect moment. Dus ik ben de persoon die dit heeft gedaan zéker niet dankbaar, maar ik ben wel blij dat het nu is gebeurd. Nu ben ik vrij."

De volledige video van Nikkie bij Ellen is hier te bekijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur