Taylor Swift openhartig over haar geschiedenis met een eetstoornis

Paparazzifoto's waren voor haar een trigger om te stoppen met eten

Taylor Swift
Mat HaywardGetty Images

In haar aankomende Netflix-documentaire Miss Americana is Taylor Swift openhartig over het feit dat ze in het verleden heeft geworsteld met een eetstoornis. Op het hoogtepunt van haar bekendheid werd Taylor constant door paparazzi gefotografeerd, en door de negatieve artikelen en comments kreeg ze een vertekend zelfbeeld.

Taylor Swift: "Ik stopte met eten"

"Soms zag ik foto's waarop ik een beetje een buikje had, en dan zeiden mensen dat ik zwanger leek. Dat was voor mij een trigger om mezelf uit te hongeren. Ik stopte met eten," vertelt Taylor over de moeilijke tijd in haar leven. Haar eetgedrag had op den duur een negatieve impact op haar optredens: "Ik dacht dat het normaal was om me halverwege de show te voelen alsof ik ging flauwvallen. Nu realiseer ik me: Nee, als je eet krijg je energie, dan voel je je sterker, dan kun je optreden en je niet ellendig voelen."

Taylor's ervaring met haar eetstoornis

In een interview met Variety licht ze toe waarom ze dit onderwerp in haar documentaire wilde aankaarten: "Ik wist niet of ik er oké mee zou zijn om over dit onderwerp te praten, omdat ik het voor mezelf een ongezond proces is geweest. Maar Lana [Wilson, de regisseuse van de docu, red.] vertelt het verhaal in de documentaire op een manier die klopt."

"Ik voel me niet de uitgelezen persoon om over dit onderwerp te praten, omdat ik alleen bekend ben met mijn eigen ervaring. Ik gebruikte dezelfde psychologie die ik overal in het leven toepas: als ik complimenten kreeg, vatte ik het op als iets goeds. Als ik gestraft werd, zag ik het als iets slechts."

Taylor schoot de verdediging in

Op een bepaald moment had Taylor maat double zero, vergelijkbaar met maat 32. Op de momenten dat ze commentaar kreeg op haar gewicht schoot ze in de verdediging: "'Hoe komen jullie daarbij? Natuurlijk eet ik, en ik sport veel.' En ik sportte inderdaad veel, alleen at ik niet," aldus Taylor tegen Variety. Inmiddels gaat het, met veel rust en gezondere mentaliteit, een stuk beter met Taylor.

Worstel jij met een eetstoornis of maak je je zorgen over iemand in je omgeving. Bij Stichting Weet kun je terecht voor hulp en informatie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs