NikkieTutorials: "Ik weet wie me gechanteerd heeft"

Ze roept iedereen op om te stoppen met mensen beschuldigen

nikkie-tutorials-nikkie-de-jager
Klaas Jan Kliphuis

In haar eerste video sinds haar coming out vertelt NikkieTutorials openhartig over hoe de afgelopen twee weken voor haar zijn geweest. Ze praat over de hartverwarmende reacties, de overweldigende media-aandacht en over haar afpersers.

Ze vertelt hoe moeilijk ze het vond om te bepalen wat haar volgende video moest worden. In deze video kiest ze voor 'makeup therapy', waarbij ze tijdens het make-uppen openhartig vertelt over de onderwerpen waar we allemaal meer over willen weten. Nadat ze praat over haar keuze om bij Ellen haar verhaal te doen, de reacties uit haar omgeving en de keuze om nu deze video te maken, heeft ze het over het onderwerp dat de afgelopen weken veel mensen bezigheid: wie heeft Nikkie afgeperst?

Valse beschuldigingen

Nikkie is op de hoogte dat heel de wereld benieuwd is wíe zo idioot zou zijn om iemand af te persen vanwege een coming out. Ze wil meer over het onderwerp vertellen, maar eerst vindt er een interventie plaats naar haar fans toe: "Allereerst wil ik dat we stoppen met deze heksenjacht. Ik zie veel video's op YouTube waarin mensen claimen dat ze weten wie mij heeft afgeperst. Eerlijk gezegd is dat niet jouw verhaal om naar buiten te brengen. Als iemand het recht heeft om meer over deze afpersers naar buiten te brengen, dan ben ik dat. Hoe ik met de situatie omga en wat ik deel, is uiteindelijk aan mij. Jullie verpesten levens die hier niets mee te maken hebben. Ik vraag jullie hiermee te stoppen."

Wie heeft NikkieTutorials afgeperst?

Nikkie laat weten dat ze er met hulp van de politie achter is gekomen wie haar heeft gechanteerd. "Ik heb hun namen. Telefoonnummers. Mail-adressen. Ik weet zelfs precies waar ze wonen, en hoe ze mensen om mij heen hebben benaderd om meer informatie te krijgen over mijn verhaal."

"Dit is niet iemand die jullie kennen. Het is iemand die ik niet eens ken. Het was eng om erachter te komen wie dit heeft gedaan, maar ook bevrijdend."

Gaat Nikkie de naam naar buiten brengen?

"Ik vind dat iedereen die iets verkeerd doet, gestraft moet worden," begint Nikkie het volgende deel van haar video. "Met alle reacties en wereldwijde aandacht die ik de afgelopen weken heb gehad, weet ik ook dat ik een enorme verantwoordelijkheid heb. Ik weet dat dit stom klinkt, maar met dit platform ik heb de macht om een leven te verpesten. Niet alleen het leven van de afperser, maar ook van zijn familie. Zijn kinderen. Zijn vrienden. Zijn omgeving. Nu ik de echte naam van mijn afperser weet, ben ik daar veel mee bezig: doe ik deze persoon dan niet hetzelfde aan als dat hij bij mij probeerde te doen?"

In de video hieronder zie je de rest van haar verhaal:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs