Noah Centineo open over problemen met drugs en alcohol

De acteur is tegenwoordig sober

Today - Season 67
NBCGetty Images

To All The Boys I've Loved Before-acteur Noah Centineo (23) maakt er geen geheim van dat hij sober door het leven gaat. In een openhartig interview met Harper's Bazaar vertelt de jonge acteur over zijn verleden met alcohol en drugs, en hoe hij de dag vóór zijn 21ste verjaardag besloot om het roer om te gooien.

Noah's verleden met drugs en alcohol

Noah's tienerjaren waren niet makkelijk. Zijn ouders scheidden toen hij 15 was, waarna hij enkele maanden in een hotelkamer woonde met zijn moeder, terwijl zijn oudere zus bij hun vader bleef. Op zijn zeventiende kwam hij in een wilde periode terecht, omdat hij niet wist hoe hij met zijn problemen om moest gaan: Noah was veel aan het feesten, hij was té vaak dronken, en was niet vies van drugs. Hij gebruikte vaak MDMA met zijn vrienden, waarbij ze "vijf uur lang praatten om antwoorden te vinden op filosofische en existentiële vragen".

"Er zijn weinig drugs die ik niet geprobeerd heb"

Noah zou ook een hoop andere drugs hebben geprobeerd. "Er zijn weinig drugs die ik niet geprobeerd heb. Ik heb nooit iets geïnjecteerd, gelukkig. Ik heb wel een hoop dingen gerookt," aldus Noah. Het probleem was echter dat drugs en alcohol nooit het antwoord zijn op de problemen die je probeert op te lossen. Dat besefte hij toen hij de dag voor zijn 21ste verjaardag stopte met verdovende middelen. "Ik stopte met al die troep en ik merkte dat een hoop van mijn problemen daar niet mee opgelost werden, maar ze ineens wel heel helder waren. Binnen een paar maanden werd het ineens heel duidelijk: dit zijn mijn problemen. Nu ik begrijp wat er mis gaat, begrijp ik wat ik moet veranderen."

Mediteren

Noah mist de drank en drugs niet. Als het even minder goed met hem gaat, gaat hij daar nu op een gezondere manier mee om: "Ik ga graag in bad. Ik hou van mediteren, dagboeken schrijven. Ik praat vaak tegen mezelf. Vooral als ik kwaad ben, dan kan ik echt tegen mezelf schreeuwen in de spiegel. Zo van: 'Gast, stop, dit is onacceptabel. Je weet beter.' Ik ben heel kritisch op mezelf, maar ik kan mezelf ook kalmeren."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs