Trump boos dat Parasite de Oscar voor Beste Film won

Alles wat niet wit en Amerikaans is, is immers eng

Bong Joon-ho met Oscars
Amy SussmanGetty Images

Een nieuwe dag, een nieuwe belachelijke quote van Donald Trump. Deze keer is hij boos omdat Zuid-Koreaanse film Parasite (really freaking terecht) de Oscar voor Best Picture won. Die Oscar had natuurlijk naar een Amerikáánse film moeten gaan. Ze nemen ons ook alles af, of niet, Don?

Ook de Oscars moeten 'America First'

Tijdens een rally in Colorado uitte hij de kritiek: "Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar?" vraagt Trump. "De winnaar was... een film uit Zuid-Korea! Waar slaat dat nou weer op?"

Laat het maar aan Trump over om bizarre verbanden te leggen: "We hebben al genoeg problemen in de handel met Zuid-Korea. En dan geven ze hen ook nog de Oscar voor de Beste Film? Was hij goed? Geen idee. Geef 'm aan Gone With The Wind. Of Sunset Boulevard." Kanttekening: Gone With The Wind komt uit 1939, Sunset Boulevard uit 1950. Dat is niet hoe de Oscars werken, maar we snappen dat het moeilijk is dat tijden veranderen, boomer.

Zien: de cast van Parasite op de rode loper

Trump kan niet lezen

Neon, de distributeur van Parasite, weet wel waar het aan ligt dat Trump geen interesse heeft in Parasite, en niet alleen vanwege de obvious reasons (diepgewortelde xenofobie). Het feit dat hij de volledig Koreaans gesproken film niet heeft gezien, ligt natuurlijk aan het feit – nee, echt, zoek dit even op – dat hij niet kan lezen. Read him to filth, henny!

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Parasite won op 9 februari als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor Beste Film, en dat was een waar cadeautje: vooral omdat we daardoor kennis maakten regisseur Bong Joon-ho, die onze ultieme spirit animal bleek te zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs