Rihanna geeft ijzersterke speech over ongelijkheid: 'We kunnen dit alleen samen fixen'

'Dit is níet alleen een black people problem'

Rihanna speech
Paras GriffinGetty Images

Rihanna heeft tijdens de uitreiking van de NAACP Image Awards, waarbij prijzen worden uitgereikt aan gekleurde mensen die bijzondere prestaties hebben verricht op het gebied van film, televisie en muziek, een ijzersterke speech gehouden. De zangeres mocht de President's Award, een ereprijs, in ontvangst nemen, en gebruikte haar moment op het podium om een krachtig statement naar buiten te brengen.

Rihanna's ijzersterke speech

"Het gaat vanavond niet om mij", begint de zangeres haar speech. "Alles wat ik heb gedaan, is maar een heel klein deel van al het werk dat er wordt gedaan in deze wereld." Daarmee doelt Rihanna op de strijd voor gelijkheid, en de verbetering van de positie en erkenning van prestaties van gekleurde mensen, daar waar de NAACP Image Awards voor staan.

"Als er één ding is dat ik heb geleerd, is dat we deze wereld alleen sámen kunnen fixen", gaat Rihanna verder. "Dat lukt ons niet zonder elkaar, ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken." Volgens de zangeres is van die saamhorigheid momenteel niet echt sprake, en dat komt vooral door de mentaliteit van velen in de huidige samenleving. "Die mentaliteit van: het is jouw probleem, niet die van mij. Het is een probleem dat vrouwen hebben. Het is een probleem dat gekleurde mensen hebben. Het is een probleem dat arme mensen hebben."

Ongelijkheid in de wereld

"Hoeveel mensen in deze zaal hebben collega's, partners en vrienden van andere rassen, geslachten of religies?", vraagt de zangeres zich hardop af, waarna er talloze handen de lucht in gaan. "Als zij jou aardig vinden, leuk vinden, dan is dit óók hun probleem. Dus als wij de straat op gaan en protesteren, zeg dan tegen hen dat ze ook mee moeten doen. Tell 'm to pull up. Stel je eens voor wat we sámen zouden kunnen bereiken."

De hele speech bekijk je hieronder terug.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs