Vanessa Hudgens biedt excuses aan voor ongevoelige opmerking over corona

Een opmerking die ze maakte tijdens een Instagram Live viel niet in goede aarde

Vanessa Hudgens op de première van Bad Boys For Life
Jemal CountessGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 18 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Vanessa Hudgens heeft haar excuses aangeboden voor een onhandige opmerking over het coronavirus. Tijdens een Instagram Live-video (die inmiddels is verwijderd) drukte de High School Musical-actrice haar ongenoegen uit over het quarantainebeleid, wat in Amerika uitgebreid lijkt te worden tot juli. Terwijl ze duidelijk niet helemaal sober is, klaagt de actrice: "Sorry, maar het is een virus. I get it, like, ik kan het accepteren, maar tegelijkertijd: zelfs als iedereen het krijgt – mensen gaat toch wel dood. En dat is erg, maar... Onvermijdelijk?"

Zien: dit is het veelbesproken fragment uit de Instagram Live-video

Kritiek op Vanessa Hudgens

We snappen dat ze baalt, we balen allemaal. Maar om te zeggen dat 'mensen toch wel doodgaan' is onhandig en egoïstisch. Uiteraard kreeg Vanessa dan ook veel kritiek over de opmerking. Ook omdat haar opmerking het in relatie stond tot het feit dat restaurants gesloten zouden blijven en festivals als Coachella niet door konden gaan.

Inmiddels heeft ze via Instagram haar excuses aangeboden. In een bericht op Instagram zegt ze het volgende: "Hey, guys. Mijn excuses aan iedereen die aanstoot nam aan mijn opmerkingen, en gisteravond mijn Instagram Live heeft gezien. Ik realiseer me dat mijn woordkeuze ongevoelig was, en niet gepast voor de situatie waarin ons land en de wereld zich nu bevinden. Dit is een enorme wake up call over hoe mijn woorden een impact kunnen maken, nu meer dan ooit. Ik hoop dat iedereen veilig en gezond blijft in deze gekke tijd."

We're all in this together

Enkele reacties op Instagram en Twitter maakten de vergelijking tussen hoe Vanessa Hudgens met de situatie omgaat, en hoe haar High School Musical-collega Ashley Tisdale haar quarantainetijd doorbrengt. Zij maakte namelijk een viral TikTok waarbij ze danste op We're All In This Together. In de onderstaande slide zie je alle betreffende video's!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder