"In deze crisis zijn we allemaal gelijk," aldus een naakte Madonna vanuit een enorm bad vol bloemen

...en met miljoenen op haar bankrekening

Madonna
Michael CampanellaGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 23 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Madonna slaat de plank aardig mis met een post op Instagram over het coronavirus. Natuurlijk supporten we het áltijd als celebrities iets willen doen om te helpen in tijden van crisis (behalve bij Gers Pardoel), ze hebben immers een groot platform waarmee ze het goede voorbeeld kunnen geven. Toch is het een mijnenveld om dat op de juiste manier te doen, en moet je – vooral vanuit een positie van privilege – nadenken over wat je zegt. Zo kwam Doutzen Kroes afgelopen weekend onder vuur te liggen vanwege een video waarin ze het coronavirus 'bedankte' voor alle goede dingen die het zal brengen. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar voor mensen voor wie corona nu een levende hel is, erg misplaatst.

Het maakt niet uit hoe rijk je bent

Nu komt ook Madonna met een goedbedoelde video waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Vanuit een met verse bloemen bezaaid bad in haar miljoenenvilla overdenkt Madonna zowel de positieve als de negatieve aspecten van deze crisis: "Dat is het ding met COVID-19. Het maakt niet uit hoe rijk je bent, hoe beroemd je bent, hoe leuk je bent, hoe slim je bent, waar je woont, hoe oud je bent of wat jouw verhaal is. Het maakt ons allemaal gelijk, en dat is wat er zo erg, maar ook zo mooi aan is."

Bekijk ook: Madonna's meest iconische millennium looks

We zijn niet gelijk

Lekkere boodschap, als je je nog iedere dag met gevaar voor eigen leven uit de naad moet werken om de wereld draaiende te houden. Als de ziektekosten voor je behandeling – afhankelijk van waar je woont – je een levenslange schuld in kunnen slingeren. Als je je zorgen maakt of jouw lokale zorgstelsel wel genoeg capaciteit heeft om jouw familie te behandelen. Op een moment dat alle rijken toegang schijnen te hebben tot corona-tests, maar het 'plebs' wordt verteld om te wachten tot het levensbedreigend wordt. Als je vreest dat je de huur van je flatje – dat kleiner is dan de badkamer waarin Madge haar emotionele toespraak houdt – niet meer kan betalen. Nee, we zijn niet gelijk. En nee, dat is niet iets om te romantiseren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder