Lief: Zo zag Nikkie de Jager er als kind uit

NikkieTutorials deelt een kinderfoto in het teken van de International Transgender Day of Visibility

NikkieTutorials
NikkieTutorials

Gisteren, op 31 maart, vond de International Transgender Day of Visibility plaats: een dag om mensen bewust te maken van de discriminatie waar transgenders wereldwijd mee te maken hebben. Nikkie de Jager plaatste een mooie post op Instagram om terug te kijken op haar bewogen begin van 2020, waarin ze op YouTube bekendmaakte dat ze transgender is.

International Transgender Day of Visibility

Nikkie laat in het bijschrift van haar Instagram-post weten dat 2020 geen makkelijk jaar is geweest: "Fijne #transdayofvisibility! 2020 heeft mijn leven compleet veranderd. Soms waren er hele, hele donkere dagen, maar nu ik er op terugkijk heb ik me nooit vrijer gevoeld." Dit liet ze eerder ook al weten in haar coming out-video en op de bank bij Ellen DeGeneres. Het was namelijk niet Nikkie's keuze om uit de kast te komen, ze werd gechanteerd door iemand die haar geheim aan de pers wilde verkopen. Nikkie weet inmiddels wie haar afperser is, maar wil het niet bekend maken, zo vertelt ze in een emotionele video.

Hold on, queen!

De beauty-vlogger licht toe dat haar kinderfoto een speciale betekenis heeft: "Op de linkerfoto zien we de dag dat ik mijn deadname achter me liet, en mezelf opnieuw aan mijn klasgenoten voorstelde als Nikkie. Het was de eerste dag dat ik een meisjesachtige outfit droeg en mijn haar gevlochten droeg." Nikkie herinnert zich dat ze die dag doodsbang was. "Ik zou willen dat ik dat kleine meisje vast kon pakken, in haar ogen kon kijken en kon zeggen: 'Je doet precies wat je moet doen. Hold on, queen!'"

Nikkie heeft haar kinderfoto naast een recente foto gezet: "De rechterfoto is gisteren genomen. Een sterke vrouw die soms bang is voor de wereld, maar weet dat ze de beste mensen om zich heen heeft om haar op te vangen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs