Bibi Breijman open over gecompliceerde zwangerschap: "Ik had een ernstige aandoening"

"Ik belandde in een rolstoel," vertelt Bibi in een vlog

bibi breijman over zwangerschap
Bibi BreijmanYouTube

Heel Nederland was ervan op de hoogte toen Bibi Breijman en Waylon eind 2018 hun eerste kindje samen verwelkomden. Wat we nog niet wisten, is wat er precies aan de geboorte van Teddy vooraf ging. Bibi vertelt in een openhartige vlog dat ze een ernstige aandoening kreeg tijdens haar zwangerschap.

Bibi Breijman zwangerschap

De 28-jarige vlogger vertelt in een video dat ze tijdens haar zwangerschap hyperemesis gravidarum kreeg. Ze voelde zich in het begin van haar zwangerschap kiplekker, tot ze 's nachts plotseling "superziek" werd. "Het voelde alsof ik vergiftigd was," aldus Bibi. Ze moest vier dagen aan één stuk door braken, waarna ze - op aanraden van haar vriend Waylon - naar het ziekenhuis ging. "Ik was heel erg uitgedroogd en moest worden opgenomen in het ziekenhuis."

Bibi Breijman HG

Toen Bibi weer thuis was, was het probleem nog steeds niet verholpen. "Ik moest op een gegeven moment vijf tot zes keer per uur overgeven, de hele dag door," vertelt de Oh Oh Cherso-ster. Ze probeerde tevergeefs allerlei medicijnen en middelen tegen de misselijkheid. "Niets hielp, behalve Zofran. Dat wordt ook gebruikt bij mensen met chemo. Dat was wel een risico, maar ik kon niet anders. Dat was mijn laatste redding."

Zwangerschap Teddy

"Na vijf maanden elke dag te hebben gespuugd, woog ik op een gegeven moment 49 kilo," aldus Bibi, die bang was dat ze haar hele zwangerschap last zou hebben van de aandoening. Dat bleek niet het geval: "Het was na vijf maanden van de een op de andere dag weg." Daarmee waren de zwangerschapsproblemen echter nog niet weg. "Ik raakte overmoedig omdat ik dacht: ik kan alles weer." Bibi ging weer traplopen en dingen tillen, waarna ze in een rolstoel belande. "Als je heel erg afvalt, vallen je spieren ook af. Ik heb mijn bekken zwaar overbelast, waardoor ik niet meer kon lopen."

Tweede kindje

De vlogger vertelt dat de aandoening ervoor gezorgd heeft dat ze nog niet opnieuw zwanger is geraakt. "HG heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog geen tweede kind heb. De kans is groot dat ik het nog een keer krijg," en daarom wachten Bibi en Waylon nog even. "Ik wil wel gewoon aan Teddy kunnen uitleggen waarom ik de hele dag in bed lig of waarom ik naar het ziekenhuis moet."

Bekijk Bibi's vlog hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs