Hoeveel geld heeft Carole Baskin eigenlijk?

En waarom had haar ex-man zo veel geld? We zochten het uit.

hoeveel geld heeft carole baskin
Tiger King / Netflix

Okay, Tiger King voelt inmiddels als 1000 jaar geleden, maar nog even: er wordt in de docu-serie constant gezegd dat Carole Baskins ex-man Don Lewis miljonair was, en dat ze na zijn mysterieuze verdwijning al zijn geld in wist te pikken. We vroegen ons af: om hoeveel geld ging dat eigenlijk? En waarmee is Don Lewis zo rijk geworden?

Hoe kwam Carole's man Don Lewis aan zijn geld?

Het is geen geheim dat Carole flink wat geld heeft overgehouden aan de verdwijning van haar man Don Lewis. Maar hoe kwam híj eigenlijk aan zijn geld? Hij was vastgoedondernemer en had een bedrijf dat in tweedehands auto's handelde. Daar is blijkbaar een pittige markt voor in Florida, want op het moment van zijn verdwijning was Don volgens documenten in handen van the Tampa Bay Times zo'n $5 miljoen dollar waard (omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro). In de documentaire wordt door meerdere van Don Lewis' bekenden (waaronder zijn ex-vrouw, dochter en assistente) gezegd dat Carole nagenoeg al Don's eigendommen kreeg, omdat zijn testament kort voor zijn verdwijning was aangepast.

Carole beweert in een stuk op haar website dat Don nog absoluut geen miljonair was toen ze hem ontmoette. Samen verdienden ze veel geld door verlopen leningen op te kopen. In Amerika werkt dat als volgt: voor sommige leningen wordt bijvoorbeeld een pand ter garantie gesteld. Kan de lening niet terugbetaald worden, dan wordt het pand in beslag genomen. Aangezien een bank leningen verstrekt, maar niet handelt in vastgoed, kunnen bedrijven die leningen afkopen – dan gaan ze er dus vandoor met een pand dat ze met winst kunnen verkopen. Zo zouden Carole en Don samen hun miljoenen hebben opgebouwd. Ze bevestigt dat Don zo'n $5 miljoen in zijn bezit had, plus een additionele $2 miljoen aan investeringen.

(de tekst gaat verder onder de video)

Bekijk ook: Cardi B wil dat Joe Exotic vrijgesproken wordt

Verdiensten uit Big Cat Rescue

De verdiensten die Carole uit dierenpark Big Cat Rescue haalt zijn ook niet te min. In het afgelopen jaar haalde het park $5 miljoen binnen (een kaartje kost zo'n $30) – de organisatie zou nu $13 miljoen waard zijn, blijkt uit documenten in handen van The Sun. Carole en Harold zouden zichzelf van die opbrengsten slechts een mager salarisje van $140.000 hebben uitgekeerd. Bijzonder detail: Carole betaalde volgens de documenten in 2019 $980.000 dollar uit aan 20 personeelsleden, ondanks haar claim dat er alleen maar vrijwilligers voor haar werken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoeveel is Carole Baskin waard?

Samenvattend: met de vijf miljoen dollar van Don, plus een additionele twee miljoen dollar aan zijn investeringen, heeft Carole aan haar erfenis zo'n 7 miljoen dollar overgehouden. Joe Exotic betaalde haar $50.000 dollar na een copyright claim (hij gebruikte het logo van Big Cat Rescue), en volgens de administratie van Big Cat Rescue betaalt Carole zichzelf zo'n $140.000 per jaar uit. Voor haar deelname aan Tiger King kreeg ze naar verluidt niet betaald, maar de roem die eruit voortkwam zal haar ongetwijfeld meer opleveren (als ze niet in de bak belandt door het opnieuw opgestarte onderzoek naar de verdwijning van Don Lewis). Niemand heeft inzicht in wat ze anno 2020 precies waard is, maar het zal ergens tussen de tien en twintig miljoen liggen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk