Kanye West betaalt studiekosten van dochter George Floyd

De rapper laat voor het eerst sinds de moord op George Floyd van zich horen

kanye west in new york
Bobby BankGetty Images

Waar Kim Kardashian zich eerder deze week al uitsprak over de #blacklivesmatter beweging, bleef het aan de kant van haar man Kanye West stil. De rapper spreekt zich (nog?) niet uit, maar onderneemt wel actie: hij betaalt de studiekosten voor de dochter van George Floyd en de advocaten van de families van Breonna Taylor en Ahmaud Arbery.

Kanye West over George Floyd

Kanye West (42) doneert in totaal 2 miljoen dollar (ruim 1,76 miljoen euro) aan collegegeld voor families van zwarte mensen die recent gedood zijn als gevolg van politiegeweld. Daily Mail meldt dat de rapper de volledige studiekosten voor Gianna Floyd wil betalen. Gianna is de 6-jarige dochter van George Floyd, die vorige week maandag om het leven is gekomen door racistisch politiegeweld. Er verscheen recent een video van Gianna in de media, waarin ze zegt: "Papa heeft de wereld veranderd."

Kanye West Black lives matter

Kanye belooft ook de advocatenkosten van Breonna Taylor en Ahmaud Arbery te betalen. Breonna Taylor werd afgelopen maart doodgeschoten, toen Amerikaanse politieagenten haar huis binnenstormden terwijl ze sliep. Ahmaud Arbery kwam in februari om het leven. De ongewapende 25-jarige man was aan het joggen, toen twee witte politieagenten hem neerschoten omdat hij zogenaamd voldeed aan "de omschrijving van een inbreker."

Steun black owned businesses

Kanye West staat niet alleen de slachtoffers van racistisch politiegeweld bij, maar belooft ook geld te geven aan zwarte ondernemers in Chicago, waar hij opgroeide. Mocht je hetzelfde als Ye willen doen, maar dan in Nederland: Glamour's beauty editor Zoé maakte een lijst met black owned beauty businesses in Nederland om vandaag, morgen en elke maand van het jaar te supporten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs