Beyoncé spreekt afgestudeerde scholieren toe in belangrijke speech

De zangeres grijpt deze kans om meer aandacht te creëren voor racisme en seksisme

beyoncé 2018 coachella valley music and arts festival
Kevin MazurGetty Images

Als je in 2020 je diploma behaalt en de middelbare school afrondt, dan heb je geen gala, geen feest met al je vrienden en familie en geen diploma-uitreiking met inspirerende speeches. YouTube maakte daarom een uitgebreide video voor alle afgestudeerde scholieren bij wie de coronacrisis roet in het eten gooit.

In Dear Class of 2020 spreken onder anderen Michelle en Barack Obama, Lizzo en Nederlands eigen Nikkie de Jager de jongeren toe. Ook Beyoncé heeft iets belangrijks te zeggen. De zangeres gebruikt haar speech om in te gaan op de Black Lives Matter beweging, seksisme en alle andere vormen van onderdrukking.

Beyoncé over Black Lives Matter

Beyoncé spreekt de "toekomstige leiders" tien minuten lang toe. Ze begint door de klas van 2020 te feliciteren. "Het is je gelukt. Midden in een globale crisis, een racistische pandemie en de wereldwijde uiting van woede nadat er alweer een ongewapend zwart mens is vermoord," aldus de Formation-zangeres. "Bedankt dat je je collectieve stem gebruikt en de wereld laat weten dat zwarte levens ertoe doen."

Beyoncé over racisme

De 38-jarige gaat verder: "Ik streef er met mijn kunst al jaren naar om de wereld de schoonheid van zwarte mensen te laten zien. Onze geschiedenis, onze diepgang en de waarde van zwarte levens." Ze vertelt dat haar eigen weg naar succes alles behalve makkelijk was. "Niet genoeg zwarte vrouwen hebben een plek aan de tafel. Dus ik moest het hout wegkappen en mijn eigen tafel bouwen."

Beyoncé over seksisme

Beyoncé vraagt niet alleen aandacht voor racisme, maar ook voor seksisme. "De entertainmentwereld is nog steeds heel seksistisch en wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Als vrouw zag ik niet genoeg vrouwelijke rolmodellen die de kans kregen om te doen wat ik wilde doen: mijn eigen label en managementbedrijf runnen, mijn films te regisseren en mijn tours te produceren."

Daarom spreekt Queen Bey eerst alle jonge vrouwen toe, die ze "onze toekomstige leiders" noemt: "Weet dat je op het punt staat om de wereld te veranderen. Ik zie je. Je bent alles wat de wereld nodig heeft. Maak die power moves. Wees uitstekend."

Beyoncé in Dear Class of 2020

Daarna richt ze zich tot alle afgestudeerden van 2020. "Klas van 2020, iedere gedachte die je denkt is krachtig. Ieder woord dat je uitspreekt is krachtig. Iedere actie die je uitvoert heeft consequenties voor jezelf en voor je gemeenschap." Beyoncé gaat verder: "Kijk wat je voor elkaar hebt gekregen in de afgelopen twee weken. We hebben de kracht van het collectief gezien. We hebben gezien wat er gebeurt als we onze krachten bundelen voor hetzelfde doel. Ga alsjeblieft hiermee verder en wees de stem voor mensen die geen stem hebben."

Bekijk Beyoncés speech hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs