Kylie Jenner deelt percentage zwarte werknemers bij Kylie Cosmetics

Ze steunt hiermee Pull Up for Change

kylie jenner tijdens 2020 vanity fair oscar party
Frazer HarrisonGetty Images

Afgelopen week schreven we al over de #PullUpOrShutUp campagne van Ouma Beauty-oprichtster Sharon Chuter. Zij merkte op dat veel grote bedrijven de afgelopen weken statements deelden uit solidariteit voor Black Lives Matter, maar Sharon vroeg zich af: wat doet je bedrijf nou écht? Kylie Jenner geeft als hoofd van het mega succesvolle beautybedrijf Kylie Cosmetics gehoor aan deze oproep tot meer transparantie.

#PullUpOrShutUp campagne

De Nigeriaans-Amerikaanse ondernemer Sharon Chuter is de oprichter van het inclusieve beautybedrijf Ouma Beauty. Sinds de moord op Floyd, de vele protesten en viral social media-berichten besloot ze de campagne #PullUpOrShutUp op te zetten, met als doel het bewustzijn van het gebrek aan zwarte werknemers - met name in leidinggevende functies - bij bedrijven te vergroten. Met de campagne roept Chuter deze bedrijven die solidariteitsverklaringen hebben gedeeld over de Black Lives Matter-beweging op om het percentage zwarte mensen dat ze in dienst hebben openbaar te maken, net zoals het aantal zwarte werknemers in leidinggevende posities.

Tientallen beautymerken, waaronder L'Oréal Paris, Milk Makeup, Ulta Beauty en Proctor & Gamble hebben sindsdien hun cijfers openbaar gemaakt. Pull Up for Change laat weten dat gemiddeld bij deze bedrijven ongeveer 8% van mensen met kantoorfuncties (dus niet in pakhuizen, transport e.d.) zwart is.

Kylie Cosmetics over inclusiviteit

Kylie deelt nu dus hoe het gesteld is met inclusiviteit binnen haar bedrijf. Op de Instagram-pagina van Kylie Cosmetics is te lezen: "Kylie Cosmetics steunt Pull Up for Change, voor ons team én voor de zwarte gemeenschap. We zijn trots op de diversiteit in ons bedrijf, met een team van zwarte, witte, Aziatische, Native American, Latino en Midden-Oosterse vrouwen." Het beautybedrijf licht de cijfers toe: "Naarmate ons team groeit zijn we vastberaden om een zo divers mogelijke werkplek te blijven, en dat we actief kansen bieden aan zwarte mensen. De genoemde cijfers staan voor de werknemers op het hoofdkantoor van Kylie Cosmetics/Kylie Skin."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs