Daniel Radcliffe bekritiseert uitspraken J.K. Rowling over transgenders

"Het is duidelijk dat we niet meer schade moeten aanrichten"

J.K. Rowling deed afgelopen weekend op Twitter een aantal uitspraken over transgenders die een hoop woede en verontwaardiging teweeg brachten. Daniel Radcliffe laat in een statement weten dat hij het niet eens is met het standpunt van de schrijfster van de Harry Potter-boeken.

J.K. Rowling over transgenders

Rowling deelde zondag een reeks tweets naar aanleiding van een artikel over menstruatie. In het artikel werd de bewoording "mensen die ongesteld worden" gebruikt, terwijl J.K. vindt dat daar "vrouwen" had moeten staan.

"Als sekse niet bestaat, dan bestaat aantrekkingskracht binnen hetzelfde geslacht ook niet. Als sekse niet bestaat, dan wordt de werkelijkheid van vrouwen over de hele wereld uitgewist," aldus de schrijfster. "Ik ken en houd van transgenders, maar het concept van sekse uitwissen zorgt ervoor dat veel mensen niet betekenisvol over hun leven kunnen praten." Een hoop Twitteraars vinden de uitspraken van Rowling kwetsend en ongepast.

Daniel Radcliffe over J.K. Rowling

Daniel Radcliffe laat weten wat hij van de kwestie vindt. Hij deelt een blogpost op de website van The Trevor Project, een Britse organisatie die jonge mensen uit de LGBTQ-community ondersteunt. De acteur benadrukt dat hij geen ruzie heeft met Rowling. "Ik vond dat ik iets moest zeggen, als iemand die vereerd is om te werken met The Trevor Project en als een mens."

Daniel Radcliffe over transgenders

De 30-jarige laat weten dat hij de uitspraken van J.K. Rowling niet goedkeurt. "Transgender vrouwen zijn vrouwen," aldus Daniel. "Alle uitspraken die daar niet mee overeen komen, gaan in tegen de identiteit en waardigheid van transgenders en komen niet overeen met alle adviezen gegeven door professionele health care verenigingen die veel meer van dit onderwerp weten dan Jo en ik."

Daniel gaat verder: "Het is duidelijk dat we transgenders en non-binaire mensen moeten supporten, niet hun identiteit moeten ontkennen en niet meer schade moeten aanrichten." De acteur hoopt dat Harry Potter-fans Rowlings mening los kunnen zien van de boeken, aangezien het HP universe niet tot de 'schepper' behoort, maar tot de fanbase.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs