Beyoncé schrijft open brief over de moord op Breonna Taylor

"De politieonderzoeken hebben meer vragen dan antwoorden opgeleverd"

beyoncé city of hope spirit of life gala 2018
Kevin MazurGetty Images

Dat Beyoncé gerechtigheid wil voor slachtoffers van racisme, werd al duidelijk uit haar Dear Class of 2020 speech. De zangeres voegt nu de daad bij het woord en schrijft een open brief aan de Minister van Justitie van Kentucky, waarin ze gerechtigheid voor Breonna Taylor eist.

Beyoncé over Breonna Taylor

"Het is nu meer dan drie maanden geleden dat agenten van het Louisville Metro Politiebureau Breonna Taylor vermoord hebben," begint Beyoncé haar brief. Politieagenten stormden haar huis binnen in normale kleding en schoten meer dan twintig keer. De 26-jarige Breonna - die ongewapend was en op dat moment sliep - werd door acht kogels geraakt.

Gerechtigheid voor Breonna Taylor

Beyoncé benadrukt dat er in die drie maanden allesbehalve gerechtigheid voor Breonna is gekomen. "De politieonderzoeken hebben meer vragen dan antwoorden opgeleverd," aldus de 38-jarige. "Niemand is gearresteerd en er is geen enkele agent ontslagen."

Vervolgen agenten moord Breonna Taylor

Ze richt zich direct tot de Minister van Justitie: "Uw afdeling heeft zowel de macht als de verantwoordelijkheid om gerechtigheid voor Breonna Taylor te brengen en te laten zien hoeveel waarde het leven van een zwarte vrouw heeft."

Open brief Beyoncé

Beyoncé besluit de brief: "Bij iedere dood van een zwart mens door de handen van de politie zijn er twee echte tragedies: de dood zelf en de passiviteit en vertragingen die daarop volgen. Dit is uw kans om dit patroon te verbreken. Neem snel en beslissend actie door de agenten te vervolgen. De volgende maanden mogen er niet uitzien als de vorige drie."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs