Moeder Britney Spears stapt naar de rechter om haar te bevrijden van haar ex-man

Ze wil het gezag bij haar ex-man Jamie Spears weghalen

moeder britney naar de rechter
VALERIE MACONGetty Images

Lynne Spears, de moeder Britney Spears wil het wettelijke gezag over haar dochter terug. Hiervoor heeft ze afgelopen maandag een verzoek ingediend bij de rechtbank in Los Angeles. Op die manier hoopt Lynne het zeggenschap te krijgen over de financiën van haar dochter, om haar zo te bevrijden van de intense controle onder het conservatorship van Britney's vader Jamie Spears.

#FreeBritney

Dit is niet de eerste keer dat de moeder van de 38-jarige zangeres dit probeert. Vorig jaar probeerde ze dat ook al, maar dat was nog zonder succes. Toen bleef het financiële zeggenschap bij haar ex-man en de vader van Britney, Jamie Spears. Sinds september ligt dit echter bij Jodi Montgomery, de manager van Britney, omdat Jamie Spears wegens gezondheidsproblemen een stapje terug moest doen.

Het wettelijk gezag ligt sinds 2007, het jaar dat Britney een publieke instorting beleefde en onder andere haar haren afschoor en een paar maanden in een kliniek doorbracht, bij haar vader. Sindsdien mag ze zelf geen beslissingen meer nemen en heeft ze op geen enkel gebied meer de touwtjes in handen.

Fans Britney Spears maken zich zorgen

Fans van de 38-jarige zangeres, die in de jaren '90 en '00 bekend werd met nummers als Toxic en Oops... I Did It Again maken zich al langere tijd zorgen. Ze denken dat het op mentaal vlak niet goed gaat met Spears, door bepaalde foto's en video's die ze online zet op haar Instagram. Britney heeft de afgelopen twaalf jaar geen controle gehad over haar eigen financiën, bezittingen, agenda of muziek – dat zou namelijk volgens de rechtbank niet verantwoord zijn vanwege haar mentale gesteldheid.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: de stijlevolutie van Britney Spears

Haar vader en haar manager beheren naar verluidt al haar bezittingen en bepalen wat ze wel en niet mag doen. Die regeling zou nu voorbij zijn, maar is verlengd tot in elk geval augustus. Fans maken zich zorgen om de stroom aan Instagram-posts waarop de zangeres gedrogeerd lijkt en mentaal niet helemaal lekker te gaan en begonnen de hashtag #FreeBritney. Comments over #FreeBritney worden echter verwijderd onder Britney's posts.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs