Rechter doet vandaag uitspraak over gezag Britney Spears

Britney kan mogelijk voor het eerst sinds twaalf jaar weer op eigen benen staan

iheartradio music festival   day 2   backstage
Isaac BrekkenGetty Images

In Los Angeles wordt vandaag besloten of Britney Spears na 22 augustus voor het eerst in twaalf jaar weer op eigen benen mag staan. De rechter zal uitspraak doen over het wettelijk gezag, dat nu nog ligt bij de manager van de zangeres nadat haar vader het tot vorig jaar had. Hij kreeg dat in 2008, nadat Spears een mentale inzinking kreeg en onder andere haar hoofd kaal schoor.

Gezag Britney Spears

Sinds afgelopen jaar ligt het gezag dus bij de manager van Britney, omdat vader Jamie Spears kampte met gezondheidsproblemen. Hij wilde daarom niet meer verantwoordelijk zijn voor haar persoonlijke en financiële beslissingen. Waarschijnlijk gaat het gezag vanaf eind augustus naar de moeder van Britney, Lynne Spears. Zij heeft afgelopen maand bij de rechtbank een verzoek ingediend om het gezag van haar ex-man over te nemen.

Fans maken zich zorgen om Britney Spears

Fans van Britney zien het liefst dat het gezag aan niemand wordt toegewezen en dat de zangeres zelf weer de controle over haar leven krijgt. Ze zijn dan ook van plan om tijdens de rechtszaak te protesteren en op er op die manier voor te zorgen dat de zangeres niet meer onder curatele zal blijven en zo haar eigen leven kan oppakken. De zorgen komen vooral door het feit dat Spears de laatste tijd vreemde filmpjes op haar Instagram plaatst.

Britney zelf verzekert haar fans ervan dat ze zich nergens zorgen over hoeven maken. Eerder deze maand zei ze daarover: "Ik begrijp dat sommige mensen mijn berichten niet leuk vinden of ze zelfs niet begrijpen, maar dit ben ik als ik blij ben. Dit is hoe ik echt ben. Ik wil mensen inspireren om hetzelfde te doen en gewoon jezelf te zijn zonder anderen steeds te willen pleasen. Dat is de sleutel tot geluk!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs