Kim Kardashian: "Kanye heeft bipolaire stoornis"

De vrouw van Kanye West komt via Instagram met een reactie op de uitspraken die haar man de afgelopen dagen deed

2020 vanity fair oscar party hosted by radhika jones   arrivals
John ShearerGetty Images

Al dagen maken mensen zich zorgen om de mentale gezondheid van Kanye West, maar al die tijd bleef een reactie van zijn vrouw Kim Kardashian West uit. Daar is vandaag verandering in gekomen, want via drie Instagram stories geeft Kim een reactie op de gebeurtenissen van afgelopen dagen.

Kanye heeft bipolaire stoornis

"Zoals velen van jullie weten heeft Kanye een bipolaire stoornis", begint ze haar verhaal. "Iedereen die dat heeft, of iemand kent met deze stoornis weet dat het moeilijk en pijnlijk is om te begrijpen hoe dat moet zijn. Ik heb nooit publiekelijk gesproken over hoe dit mij en ons gezin heeft beïnvloed omdat ik me bewust ben van het recht op privacy dat Kanye heeft rondom zijn gezondheid. Maar ik heb het gevoel dat ik vandaag met een reactie moet komen omdat er nog steeds een stigma en onduidelijkheden zijn over mentale gezondheid."

Mentale hulp Kanye

"De mensen die weten hoe een mentale stoornis in elkaar zit, weten dat de familie nauwelijks iets kan doen. Wanneer dit ver van mensen af staat, zijn ze geneigd om snel te oordelen. Zij zijn zich niet bewust van hoe moeilijk het is om als familie iemand die hard hulp nodig heeft dit ook te laten inzien", waarschijnlijk duidend op het feit dat Kanye haar er van beschuldigde hem te willen laten opsluiten.

Kim noemt Kanye briljant

Ze vervolgt haar verhaal dat het voor Kanye nog lastiger is omdat hij een publiek figuur is, waar iedereen wat van vindt. "Hij is een briljant maar ingewikkeld persoon die naast de druk die hij ervaart door het feit dat hij een artiest en zwarte man is, ook nog heeft moeten dealen met het verlies van zijn moeder en zijn bipolaire stoornis. Mensen die dichtbij hem staan weten dat de dingen die hij zegt niet altijd in lijn zijn met zijn intenties."

Zien: Kim & Kanye’s relatie door de jaren heen

Kim Kardashian vraagt om begrip

Kardashian eindigt haar verhaal met een oproep tot medeleven en empathie voor de mensen die last hebben van een mentale stoornis en hun families en vraagt dit ook voor haar eigen familie. "Ik wil de media en het publiek vriendelijk om empathie en begrip vragen zodat we door deze moeilijke tijd heen kunnen komen. Daarnaast wil ik de mensen bedanken die zich zorgen hebben gemaakt om het welzijn van Kanye."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs