Taylor Swift dropt uit het niets een volledig indie-folk album en... Ja. Mooi.

Welkom thuis, Taytay

taylor swift folklore
Beth Garrabrant

Gisteren maakte Taylor Swift op Twitter bekend dat er een nieuw album aan zit te komen. Wanneer? Nou, vandaag al. Vannacht dropte ze Folklore (wat ze zelf stileert als 'folklore' met een kleine letter, maar daar ben ik een beetje allergisch voor). Het werd een klein, sober album met rustige, introspectieve liedjes. Welkom thuis, Tay.

Taylor Swift's nieuwe album

Op het album werkt ze – naast enkele bijdragen van haar long time producer Jack Antonoff – samen met gerenommeerde indie-artiesten als Bon Iver en Aaron en Bryce Dessner van The National. Dat zorgt voor een compleet andere sound dan we van Taylor gewend zijn, maar een sound die, mijns inziens, is waar ze altijd al had moeten zijn. Een album met precies nul stadion-hits, maar met 16 kleine liedjes waarin ze reflecteert op haar leven. Op ieder album staat wel één zo'n liedje (het is New Year's Day op Reputation, het is Lover op Lover, het is All Too Well op Red). Dit album is alleen maar dat.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Folklore

In quarantaine lijkt het erop dat ze de echte rust heeft gevonden. Ongehaast. "In isolatie is mijn verbeelding opgebloeid en dit album is het resultaat. Ik vertel deze verhalen zo goed als het lukt, met de liefde, verwondering en eigenzinnigheid die ze verdienen," schrijft de 30-jarige singer-songwriter op Twitter. Ze vertelt over de achterliggende gedachte achter het album. "Een verhaal dat folklore wordt, wordt doorgegeven en rondgefluisterd. De grens tussen fantasie en werkelijkheid vervaagt tot een punt waar waarheid en fictie niet meer te onderscheiden zijn. Speculatie wordt met de tijd een feit. Mythes, spookverhalen en fabels." Hoogtepunten? Invisible Line, Mirror Ball en Betty.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Taylor Swift's nieuwe clip voor Cardigan

Voor het nummer Cardigan is zojuist ook een clip uitgekomen, die in de afgelopen maanden is opgenomen. Volledig corona-proof, verzekert ze ons op Twitter, en daarom heeft ze haar eigen haar, make-up en styling gedaan.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs