NikkieTutorials over haar coming out: "Ik heb nog nooit zo'n angst gevoeld"

Nikkie de Jager vertelt open over haar jeugd, transitie en het moment dat ze uit de kast kwam

nikkietutorials tijdens marc jacobs spring 2020 runway show
Jamie McCarthyGetty Images

Ter ere van Pride, dat eigenlijk over een paar weken plaats zou vinden maar door de coronacrisis een andere invulling krijgt, gaat Youtuber Nikkie de Jager (beter bekend als NikkieTutorials) in een video van AVROTROS in gesprek met haar manager en goede vriend Wes van Os. Samen hebben ze het onder andere over hoe ze als kind waren, hoe ze uit de kast zijn gekomen en wat hun adviezen zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten.

Nikkie Tutorials onzeker

Als kind was Nikkie heel onzeker, vertelt ze. "Ik gebruikte veel humor om het te verbloemen en ging toen ik zeven of acht was naar een soort bootcamp voor onzekere kinderen. Dat heeft me toen goed geholpen. Maar het heeft nog jaren geduurd voordat ik echt zekerder was. Dat was toen ik ongeveer drie of vier jaar mijn kanaal had. Toen had ik een nieuw leven en kon ik pas echt zijn wie ik wilde zijn en toen kwam het besef van; maar als ik het voor een camera kan, kan ik het ook in het echt."

Coming out Nikkie Tutorials

De bekende YouTuber en haar manager hebben het ook over coming outs. Hierover is Nikkie heel resoluut: "Je mag nooit iemand dwingen om uit de kast te komen. Ook al vind je het zo gezellig, of is het zo overduidelijk. Het is iemands eigen keuze en je moet daar zelf klaar voor zijn en ook al ziet iedereen het, je weet niet of diegene er zelf al klaar voor is."

Bekijk ook: Nikki Tutorials' make-up tips voor Glamour

Ook Nikkie de Jagers publieke coming out komt ter sprake. Ze vertelt dat ze het moment dat ze aan de wereld bekendmaakte dat ze transgender is doodeng vond. "Dat was heel donker. Heel eng. De angst die ik heb gevoeld tijdens het filmen en uploaden van die video, heb ik denk ik nog nooit in mijn hele leven gevoeld. Het was zó eng. Ik dacht echt, na deze video is alles voorbij, dan kunnen we inpakken. Ik dacht echt dat ik bij iedereen het vertrouwen had beschadigd, maar toen de reacties kwamen dacht ik echt what the fuck gebeurt hier. Dat was wel een opluchting, dat die reacties zo goed waren."

Nikkie de Jager over transitie

Nikkie vertelt dat ze zich altijd al een meisje heeft gevoeld en niet beter weet. "Ik vond het altijd gek dat ik jongenskleren aan moest en was verontwaardigd als ik op mijn verjaardag iets anders kreeg dan een barbiepop. Dan was het van, excuse me, waarom krijg ik geen barbiepop?!" Daarover zegt de beauty expert ook nog: "Ik voelde me van binnen altijd een meisje, maar het omhulsel klopte niet. Dat gevoel, dat het klopte, kreeg ik pas na de operaties. Toen alles geheeld was, dacht ik van 'oh ja, nu ben ik er.'"

Het gesprek tussen Nikkie en Wes is op Youtube te bekijken, maar ook te beluisteren als podcast.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs