Waylon wil body positivity voor mannen én geeft zelf het goede voorbeeld

"Baal ik soms als ik in de spiegel kijk? Ja hoor! Kan ik 20 keer opdrukken? Nee!"

waylon en bibi breijman op instagram
Instagram

Zanger Waylon pleit in een nieuwe Instagram-post voor meer body positivity, ook voor mannen. Want daar hebben we het nog lang niet genoeg over...

Waylon over body positivity

In zijn nieuwe post - waarin hij zelf meteen het goede voorbeeld geeft met een selfie in z'n zwembroek - schrijft Waylon dat hij body positivity belangrijk vindt, maar soms de mannelijke noot mist. "#Bodypositivity. Ook voor mannen... 40 jaar, nooit intensief gesport, alle drugs gebruikt, heel veel gedronken, nog meer gegeten en inmiddels te lui om nog voor een sixpack te gaan," begint hij zijn bericht.

Waylon op Instagram

Hij vervolgt: "Vind ik het erg? Nope! Baal ik soms als ik in de spiegel kijk? Ja hoor! Kan ik 20 keer opdrukken? Nee! Kan ik 75 kilo bankdrukken? Nee!" Maar de zanger weet precies waar zijn kwaliteiten liggen en daar sluit hij zijn post dan ook mee af: "Kan ik een liedje voor je zingen? Als geen ander! Mijn hoofd is sterker dan mijn lichaam en daarom kan ik alles wat ik wil..." Dat is een instelling waar we allemaal wel iets van kunnen leren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Body positivity voor mannen

We hebben het de laatste jaren gelukkig veel over body positivity, en het klopt inderdaad dat het een onderwerp waarbij we ons vooral op de schoonheidsidealen voor vrouwen richten. De reden daarvoor is dat de samenleving de waarde van vrouwen historisch gezien – veel meer dan bij mannen – heeft gekoppeld aan hun schoonheid, hun lichaam en hun gewicht. Maar ook mannen kunnen hinder ondervinden van de verwachtingen over hun lichaam en hun uiterlijk. Super goed dat Waylon zich hierover uitspreekt!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs