Zangeres FKA Twigs lanceert GoFundMe om sekswerkers die inkomen verliezen te steunen

Ook vertelt ze over haar eigen ervaringen in de industrie

glastonbury festival 2015   day 3
Jim DysonGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 5 augustus 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Zangeres FKA Twigs maakt in een Instagram-post bekend dat zij een GoFundMe is gestart om sekswerkers te steunen die door het de coronacrisis hun inkomen zijn kwijtgeraakt. Ook vertelt ze over haar ervaringen in de industrie.

FKA Twigs vertelt over haar tijd als hostess

De Britse zangeres en producer begint haar post met vertellen over wanneer zij begon als hostess in een herenclub: "Ik was 19 toen ik mijn eerste move aan een paal leerde," vertelt de zangeres. "Voor de mensen die het niet weten, hostess zijn is wanneer iemand een persoon betaalt voor hun tijd: dit kan van alles zijn, van een goed gesprek tijdens een diner tot sekswerk, waarvoor de club een marge van het verdiende bedrag krijgt. Mijn levenservaring als jonge vrouw in deze industrie heeft me niet alleen gemaakt tot de vrouw die ik nu ben, maar ook mijn werk als artiest beïnvloed."

FKA Twigs wil sekswerkers steunen

Daarom vindt FKA Twigs het nu tijd dat ze haar respect toont en vertelt over de struggles die sekswerkers in deze onzekere tijd hebben. "De sekswerkers die ik heb ontmoet zijn gedisciplineerd, talentvol en ze werken hard - ze verdienen niet alleen beter op de lange termijn, maar hun inkomen is door de lockdown volledig verdwenen en veel van de werkers hebben geen recht op overheidssteun."

Om deze reden is de zangeres in samenwerking met SWARM, Lysistrata en East Londen Strippers Collective een GoFundMe gestart, om de mensen die werkzaam zijn als sekswerker een steuntje in de rug te kunnen geven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder