TikTokkers beoordelen hun ervaringen met celebrities en die zijn niet fraai

Weten we ook hoe celebs als Kylie Jenner, Hailey Bieber en Jessica Alba in het echt zijn

Verhalen over beroemdheden die onbeleefd zijn, werden vroeger slechts gefluisterd. Wanneer zo'n nieuwtje de media bereikte, wist niemand wie de bronnen waren en kwam je hier ook niet snel achter. Maar tijden zijn veranderd en in 2020 tillen we roddelen over celebrities naar een nieuw level én platform: TikTok.

In een video die in juli gepost werd en inmiddels bijna zestien miljoen keer is bekeken verschijnt de 23-jarige Julia Carolann op een groen scherm voor gigantische foto's van beroemdheden terwijl ze hun gedrag beoordeelt - Julia werkt namelijk als gastvrouw in een luxe restaurant in New York. De Hadid-zussen? Die krijgen een 10/10. Wanneer er een foto van influencer Cameron Dallas verschijnt krijgt ze een lach op haar gezicht en dan doet ze iets wat servicemedewerkers niet vaak doen: she spills the tea.

Celebrities in het echte leven

Sociale media zijn een democratiserende kracht geworden. Alle mensen in het leven van een beroemdheid - van een ober tot een assistent of een mondhygiënist - kunnen nu hun verhaal kwijt via een zelfgekozen medium; via hun YouTube-kanaal, berichten op Twitter of aan hun TikTok volgers. Als ze ook maar iets kunnen zeggen over hun ontmoeting met een celebrity, is dat vaak al genoeg om viral te gaan. Door een combinatie van pandemische verveling, een internationale economische crisis en een groeiend besef dat onze sociale structuren afhankelijk zijn van een racistisch systeem, lijkt het er op dat we meer dan ooit de eerlijke waarheid willen weten over onze sterren. Het gezegde 'Je kan veel zeggen over iemand als je kijkt naar de manier waarop diegene restaurantpersoneel behandelt', geldt ook zeker voor bekende personen.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De opkomst van dit type TikTok-video is misschien nieuw op het platform, maar we hebben het afgelopen jaar steeds meer belangstelling gekregen voor wat beroemdheden doen. Dit begon toevallig met een video die door beroemdheden zelf gemaakt is. Aan het begin van de Coronacrisis verschenen verschillende celebrities waaronder Mark Rufallo, Gal Gadot en Natalie Portman in een video met het nummer Imagine van John Lennon met de boodschap dat we allemaal hetzelfde zijn. Al die rijke mensen 'Imagine no possesions' horen zingen schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, maar ging wel viral en zo ontstond het concept van beroemdheden in korte video's.

In mei plaatste actrice en zangeres Samantha Marie Ware een tweet waarin ze uit de school klapte over het agressieve gedrag van haar Glee-medespeelster Lea Michele, iets wat bij Ware voor traumatische ervaringen heeft gezorgd. Hierna kwamen meerdere acteurs en actrices van de bekende serie met hun verhaal over de toxic sfeer die op de set hing. Ook Ellen DeGeneres, die een carrière opbouwde als de 'koningin van de vriendelijkheid' staat op het punt dit specifieke koninkrijk te verliezen. In maart (twee dagen nadat de Imagine video uitkwam) vroeg iemand op Twitter om verhalen te delen over het werken met de tv-presentator. Één van die verhalen was van een vrouw die voor DeGeneres werkte. Zij vertelde dat Ellen haar wilde laten ontslaan omdat ze afgebladderde nagellak op haar nagels had. In juli publiceerde BuzzFeed twee rapportages waarin voormalige medewerkers van The Ellen Show spraken over een vervelende en onveilige werkomgeving en seksuele intimidatie op de set. De verhalen over Ellen die gemeen is tegen haar medewerkers vallen natuurlijk in een andere categorie dan beschuldigingen van misbruik op de werkplek en seksuele intimidatie, maar ze waren allemaal niet mals.

TikTok trend: gedrag celebrities beoordelen

De TikTok-trend van nu is echter anders dan de controverse over Michele en DeGeneres, omdat het specifiek gericht is op een behandeling die legaal maar onvriendelijk is. Het is anders dan een enorme sociale verschuiving, zoals de #MeToo-beweging: ontdekken welke beroemdheden geen fooi geven, is aanzienlijk minder erg dan het ontdekken welke beroemdheden stiekem verkrachters zijn. Maar de populariteit van deze video's suggereert dat onze waarden tijdens de pandemie voorzichtig opnieuw worden vastgesteld. Kijkend naar Jamie Dornan die in zijn badkamer John Lennon-teksten aan het zingen is, leken honderden miljoenen mensen tegelijkertijd te denken: wacht, waarom hebben deze mensen zoveel invloed op ons leven?

Zolang er al beroemdheden zijn, zijn er mensen die proberen te laten zien dat ze onbeleefd of moeilijk zijn. Maar op TikTok gaan deze 'celebrities exposed'-video's verder dan snelle waarnemingen van fans of werknemers die zich in een dienstverband met een ster bevonden. Ze suggereren dat het bewind van ongecontroleerde macht van beroemdheden die zich begeven tussen de 'normale' mens misschien ten einde loopt. Ze zijn een teken dat sociale onrust, hoe klein dan ook, in de beroemdheidscultuur is doorgesijpeld.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rating celebrities

Het is geen progressieve verandering - er moet opgemerkt worden dat de meerderheid van de beroemdheden die in deze video's beoordeeld worden vrouwen zijn. Wanneer mannelijke sterren worden beoordeeld, zijn hun scores meestal hoger. Een mannelijke beroemdheid wordt ook aanzienlijk minder vaak omschreven als een enorme bitch.

Is deze rage een teken dat zelfs beroemdheden verantwoordelijk worden gehouden voor het niet erkennen van de waardigheid van laagbetaalde arbeiders? Of is het slechts een dekmantel voor roddels? Zijn deze TikToks een belangrijke controle op het gedrag van de rijken en influencers? Hoe kunnen virale internettrends de nuances van menselijk gedrag gladstrijken?

"Imagine you're a celeb," zei het Australische model Rebecca Judd met afgrijzen, terwijl ze Carolanns video ontleedde tijdens een radioshow. "Imagine how nervous you'd be if you knew you were going to get rated."

Stel je dat eens voor! Deze voorbeelden zijn enkele van de velen waarin bekende mensen worden exposed vanwege hun slechte gedrag in restaurants.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hailey Bieber

De meest opvallende naam in Carolann's TikTok hierboven is Hailey Bieber en zij is ook de enige die publiekelijk haar excuses heeft aangeboden tegenover Carolann. In de video zegt Carolann, "Ik heb haar nu een paar keer ontmoet en elke keer was ze niet aardig! Ik wil haar graag leuk vinden, maar ik moet haar een 3,5/10 geven. Sorry!" Bieber reageerde op de populaire video in de comments met: "Ik zag deze video net en ik wil graag sorry zeggen als ik je ooit bad vibes of een slechte attitude heb gegeven. Dat is nooit mijn bedoeling. Ik vind het vervelend dat je ervaring met mij zo is, maar ik ben blij dat je het zegt zodat ik er aan kan werken. Hopelijk zien we elkaar snel zodat ik je mijn excuses kan aanbieden." Carolann accepteerde dit excuus en noemde Bieber "een verantwoordelijke queen."

Kylie Jenner

Carolann's TikToks bevatten ook de jongste Kardashian-Jenner telg en ze begint haar opmerkingen met een spottend geluid dat ik zal proberen te spellen als 'pfffffft'. Carolann rangschikt haar 2/10. "Het was oké, maar ze gaf $20 fooi op een rekening van $500." Zoals je weet is Kylie Jenner een miljardair.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
@juliacarolann

Ask and you shall receive...PART 2‼️ (a friendly reminder that these are just my personal experiences, no hate xo) #manhattan #celebrity #fyp

♬ Hood Baby - Kbfr

Kendall Jenner

"Dit is er een waar ik helaas niet de beste ervaring mee heb gehad," zegt Carolann in haar tweede video over interacties met beroemdheden. "Ze kwam heel vaak in ons restaurant en was nogal kil tegenover de medewerkers. Ook liet ze elke keer iemand voor haar spreken en sprak ze niet zelf met het personeel. Ik ga haar het voordeel van de twijfel geven en zeggen dat ze gewoon verlegen is?" Ze beoordeelt het gedrag van Jenner als 4/10.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
@_sincindy

Like for part 2 if we don’t get banned 😂 matthewgraygubler #fyp #youpage #foryoupage #nickiminaj #badbunny #lax #celebs

♬ original sound - Cindy

Nicki Minaj

In een reeks TikTok-video's beoordeelde een gebruiker genaamd Cindy beroemdheden met wie ze naar eigen zeggen contact had als medewerker op Los Angeles International Airport. Nicki Minaj kreeg een 2/10 omdat de rapper "pas uit het vliegtuig zou stappen als alle anderen het vliegtuig uit waren, wat niet kan omdat ze ook eiste dat de stewardessen het vliegtuig al uit zouden gaan."

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kylie Jenner (alweer)

Net als Carolann beoordeelde Cindy Kylie met een 2/10 en zei ze dat ze "niet echt vriendelijk" en "echt arrogant" was.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Katherine Heigl

"Sommige beroemdheden in de branche zijn lief en geweldig om mee te werken, maar er zijn andere die... geen pretje zijn," begint TikTok-gebruiker Tamaran, een professionele klant en stylist. "Vrienden van mij die op de set hebben gewerkt met Heigl hebben me verteld dat ze buitengewoon moeilijk en altijd boos is."

Jessica Alba

Tamarans kritiek op Alba is specifieker. "Als 2020 een houding was, zou Jessica Alba de persoon zijn," begint ze. "Verschillende vrienden van mij hebben met haar op de set van een show gewerkt. 'Ze is niet aardig' is een uitdrukking die we kunnen gebruiken. Ze houdt ervan om hummus over haar jurk te wrijven. Denkspelletjes met je te spelen. Ze doet dit ding waarbij ze met je praat terwijl ze niet met je praat. " Tamaran demonstreert het en maakt oogcontact met de grond: "Waar zijn mijn laarzen? Waar is mijn andere kostuum? Waarom sta je naast me?"

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
@emmatainment

Have a Genius Bar appointment or get roasted pt. 1 #greenscreen #rating #applestore #apple

♬ original sound - Emmatainment

Abby Lee Miller

"Abby Lee van Dance Moms: haar personage is geen personage," zegt TikTok-gebruiker Emma, die video's heeft gepost waarin beroemdheden worden beoordeeld die ze naar eigen zeggen heeft bijgestaan in haar vier jaar als werknemer bij een Apple Store. "Ze schreeuwde tegen me," voegt ze eraan toe, terwijl ze de beruchte dansleraar een 0/10 geeft. Jamie Lee Curtis kreeg ondertussen wel een 10/10.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stevie Wonder

Emma spreekt opgewekt over Stevie Wonder, die volgens haar een traditie had om op kerstavond naar de Apple Store te komen en zijn familieleden te laten kiezen wat ze wilden. "Ik ben zo dankbaar dat hij een jaar in mijn winkel kwam," zegt ze. "Ik voel me zo gezegend dat ik deze man heb ontmoet." Dan voegt ze eraan toe: "Hij kwam binnen na sluitingstijd en we moesten op kerstavond laat blijven. Maar het was het waard." Ze geeft Stevie een 8/10.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour US.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs