Cardi B heeft iets te zeggen tegen de mensen die WAP te vulgair vinden

"Dit is wat mensen willen horen. Als mensen het niet zouden willen horen, als ze zo bang waren om dit te beluisteren, dan zou het nummer niet zó goed gaan."

Cardi B staat hoog in de hitlijsten met haar nummer WAP, in samenwerking met Megan Thee Stallion. Waar WAP voor staat? "Wet Ass Pussy." Het nummer gaat over de vrouwelijke seksuele vrijheid – en ja, het liedje heeft wat regels die je op je stoffige werkborrel of bij je ouders in de auto waarschijnlijk niet zal zingen. Maar Cardi B heeft wel een boodschap voor iedereen die het nummer te "vulgair" noemt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cardi B over WAP

"De mensen die een probleem hebben met het nummer zijn voornamelijk conservatieve of hele gelovige mensen, maar ik ben opgegroeid met dit soort muziek," zei ze in het Australische radio programma The Kyle and Jackie O Show. "Andere mensen vinden het vreemd en vulgair, maar voor mij is het bijna normaal, snap je wat ik bedoel?"

Ze vertelde verder, "Wil je het echt weten? Dit is wat mensen willen horen. Als mensen het niet zouden willen horen, als ze zo bang waren om dit te beluisteren, dan zou het nummer niet zó goed gaan."

Daar heeft Cardi B wel een punt. Het astronomische succes van het nummer laat zien aan wat voor muziek het publiek behoefte heeft. Maar ze is zich natuurlijk wel bewust van het feit dat het liedje voornamelijk geschikt is voor volwassenen, "Natuurlijk, ik heb ook liever niet dat mijn kind naar dit nummer luistert."

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Female empowerment in Cardi B's muziek

"WAP" heeft misschien wat over-the-top songteksten, maar het geeft vrouwen vooral eigen controle over hun seksualiteit - dat is wat dit lied zo goed maakt. Madonna deed dit op ongeveer dezelfde manier in haar Erotica periode, een periode in haar carrière die ook wordt bestempeld als ongepast en obsceen. Maar toen ging het ook om het verschuiven van de macht van mannen naar vrouwen, precies wat Cardi B en Megan Thee Stallion nu ook doen.

"Mijn muziek moet vrouwen altijd laten voelen alsof ze een bad bitch zijn," vertelde Cardi B aan Elle eerder dit jaar. "Als jij vrouwen the baddest bitch in the room kan laten voelen, dan vind ik dat female empowerment."

Goed om te zien dat Cardi B de haters zo van zich afschudt - niet dat het er veel zijn. Moeten we je er nog aan herinneren dat "WAP" op dit moment op nummer 1 staat in de Amerikaanse hitlijsten?

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour US.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs