Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio en Katy Perry stoppen tijdelijk met social media

Zo vragen ze aandacht voor de haat, desinformatie en propaganda die op Instagram rondgaan

Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio en Katy Perry voegen zich aan het rijtje celebs die meedoen met de actie Stop Hate for Profit en voor één dag stoppen met Instagram, dit meldt TMZ. Op deze manier willen ze aandacht vragen voor de haat, desinformatie en propaganda die op het platform worden verspreidt. De 24-uurs Instagram freeze vindt vandaag plaats en houdt in dat de celebs een hele dag niets op het platform plaatsen.

Kim Kardashian Instagram

Het doel van Stop Hate for Profit, die de actie heeft opgezet, is om de eigenaren van Facebook – die ook Instagram in handen hebben – te laten weten dat er dingen anders moeten. Er wordt nog veel haat en propaganda verspreid, onder de noemer van vrijheid van meningsuiting, die dus niet wordt afgekeurd door Facebook. Stop Hate for Profit's eisen zijn onder andere dat groepen die geweld, white supremacy en conspiracy theories verheerlijken en goedkeuren worden verwijderd en dat Facebook strenger gaat controleren op berichten die haat, propaganda en desinformatie bevatten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Celebrities stoppen met Instagram

Niet alleen Kim Kardashian, Leonardi DiCaprio en Katy Perry zetten hun Instagram stil. Ook Jamie Foxx, Ashton Kutcher, Jennifer Lawrence, Michael Jordan, Sacha Baron Cohen en Naomi Campbell doen mee aan de actie. Daarnaast is het bericht al door meer dan 200 miljoen mensen gedeeld, dus het zal stil blijven op Instagram vandaag. Dat wordt even wennen.

Waarom de celebs niet helemaal stoppen met social media? Waarschijnlijk omdat het ze naast haat, ook heel veel geld oplevert en dat willen ze natuurlijk ook weer niet kwijt. Maar een dag is in ieder geval een goed begin...

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs